FOTBAL : 60.000.000 de euro, garantia pentru Rapid!


Intră acum și în grupul de

Ambitiosul plan al conducatorilor giulesteni, acela de a ridica o noua arena în Grant, este pe cale sa ramâna la stadiul de vis. Si asta din cauza conditiilor impuse de Ministerul Transporturilor, care a cerut o garantie bancara uriasa pentru a da unda verde lucrarilor la noul stadion.

Conform editiei on line a ziarului 7plus, clubul Rapid nu se bucura de prea multa încredere din partea ministerului. Cererea de concesionare a stadionului pentru urmatorii 49 de ani a fost partial aprobata, dar pâna la semnarea actelor mai este un hop. Si unul destul de mare, aproape imposibil de trecut pentru investitorii din România. Daca studiul de fezabilitate, care se va întinde pe o perioada de mai multe luni, cere numai un milion de euro, alta este situatia garantiei bancare.

Ministerul Transporturilor a cerut dovada celor 60.000.000 de euro, suma necesara proiectarii si construirii noului stadion. Si se pare ca tratativele se vor împotmoli aici, din cauza ca niciun finantator privat nu vrea sa riste atât de multi bani într-o tara în care sportul nu aduce profit prea mare. Chiar daca Rapidul e în strânsa colaborare cu cea mai puternica banca din Portugalia, pragul impus de autoritatile de la noi ar putea pune capat oricarei finantari de peste hotare.

„Vom construi în România cel mai modern complex sportiv, cu stadion, magazine, sali de cinema, restaurante”, au declarat în urma cu nu mult timp oficialii giulesteni. Iar Ministerul Transporturilor se teme ca noul proiect sa nu includa, de fapt, un „stadion” de minifotbal, pozitionat lânga mallurile aferente. Si probabil ca din aceasta cauza stacheta a fost ridicata atât de sus. Se pare ca vor mai cadea destule caramizi din Giulesti, pâna cele doua parti vor bate într-un final palma…


Intră acum și în grupul de