Parcarile a 12 manastiri din Patrimoniul UNESCO au fost modernizate prin Phare


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, a anuntat miercuri, ca un numar de 12 parcari de la manastirile din judetul Suceava au fost modernizate printr-un program Phare, urmând ca receptia sa aiba loc peste o saptamâna. Gavril Mîrza a declarat, într-o conferinta de presa, ca acest proiect face parte din programul turistic „Bucovina”, care mai prevede si alte proiecte de dezvoltare turistica. Lucrarile de modernizare a infrastructurii din apropierea manastirilor din judetul Suceava s-au  derulat prin proiectul ”Ecologizare si modernizare a zonelor din jurul monumentelor apartinând patrimoniului national al UNESCO”,  finantat în cadrul programului PHARE 2003, si care presupune constructia de parcari si toalete cu toate facilitatile .

Valoarea contractului a fost de 1,443 milioane de euro, în proiect fiind incluse manastirile Bogdana din Radauti, Dragomirna, Manastirea Humorului, Sfântul Ioan cel Nou, Probota, Slatina, Slatioara, Sucevita, Moldovita, Voronet, Patrauti si Rîsca.

Gavril Mîrza a adaugat ca reabilitarea tuturor drumurilor din judet, în special a celor comunale, care totalizeaza peste 4000 de kilometri, constituie o prioritate în urmatoarea perioada, întrucât reabilitarea infrastructurii contribuie esential la dezvoltarea turismului. El a aratat ca în colaborare cu autoritatile din regiunea ucraineana Cernauti vor fi puse în aplicare doua programe, „Pe caile istorice ale Bucovinei” si „Bucovina-Turism fara frontiere”.

În felul acesta vor fi puse în valoare traseele din zona de granita Izvoarele Sucevei-Sipote, cele din zona Ulma, atât calea rutiera, cât si cea feroviara, Vicovu de Sus-Storojinet. În ceea ce priveste traseul Climauti-Fântâna Alba, autoritatile sucevene vor sa contribuie cu fonduri pentru un monument ridicat în memoria miilor de români care au fost masacrati în urma cu 50 de ani de graniceri ai fostei Uniuni Sovietice. 


Intră acum și în grupul de