Procurorii suceveni si-au declinat competenta in scandalul deputatului Olarean


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Suceava a întocmit ordonanta de declinare a competentei în favoarea Parchetului Înaltei Curti de Casatie si Justitie în cazul în care a fost implicat deputatul sucevean, Aurel Olarean. Potrivit purtatorului de cuvânt al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Suceava, procuror Liliana Arbureanu, cercetarile în acest caz urmeaza sa fie continuate de catre organele competente, sub aspectul savârsirii infractiunilor de amenintare si distrugere. Magistratul sucevean a explicat ca în acest caz,  Romeo Gheorghe Galan a semnalat la Serviciul 112 un incident petrecut la Sucevita cu o persoana, adaugând ca un echipaj al Politiei Radauti s-a deplasat la fata locului, unde au fost facute primele verificari, în urma carora a rezultat ca în dupa-amiaza de 22 mai, în jurul orei 17.45, Romeo Galan se deplasa cu autoturismul pe raza comunei Sucevita, iar la un moment dat a fost oprit de Aurel Olarean. Acesta din urma i-a blocat drumul cu autoturismul pe care îl conducea.

Purtatorul de cuvânt al Parchetului Suceava a mai spus ca Aurel O. s-a apropiat de masina partii vatamate având în mâna o geanta si  “a început sa strige la partea vatamata, sa o ameninte ca o împusca”. Potrivit cercetarilor Romeo G. a dat autoturismul înapoi, vrând sa plece, dar Aurel O. a început sa arunce cu pietre, apoi s-a urcat la volanul autoturismului urmarindu-l si l-a tamponat în partea din fata.

Ulterior, Romeo Galan s-a refugiat cu masina în curtea locuintei unei persoane din comuna suceveana, L.O., în timp ce Aurel Olarean l-a amenintat cu moartea si a aruncat cu pietre în autoturism, deteriorându-i capota si parbrizul.

Magistratul sucevean a mai spus ca Romeo Galan a filmat o parte a agresiunii cu telefonul mobil. Tinând cont de calitatea lui Aurel Olarean, de deputat în Parlamentul României, procurorii PCA Suceava au întocmit ordonanta de declinare a competentei în favoarea Parchetului Înaltei Curti de Casatie si Justitie.


Intră acum și în grupul de