La “Oferta Gradinitelor”, locuri inexistente la unitatile de stat


Intră acum și în grupul de

Un numar de 19 unitati de învatamânt prescolar din municipiul Suceava, dintre care 4 în regim privat, si-au prezentat joi, în cadrul actiunii „Oferta Gradinitelor”, propunerile educationale. Astfel, în Holul Casei de Cultura a Sindicatelor puteau fi vazuti parinti, bunici, copii si, bineînteles, educatoare.

Limbile straine, cursurile informatice, dansurile si grupe cu un numar mic de copii. Aceste criterii nu pot lipsi de pe oferta unei gradinite daca vrea sa aiba cautare pe piata.

Multi dintre parintii care au vizitat standurile gradinitelor au venit cu speranta  ca vor reusit sa-si înscrie copilul într-o unitate de învatamânt, fie ea cu program prelungit sau normal, privata sau de stat, însa majoritatea locurilor au fost ocupate înca de la începutul anului trecut.

Potrivit directoarei Gradinitei “Aschiuta”, Doina Vieriu, unitatile de învatamânt prescolar cu program prelungit din Suceava nu mai au locuri disponibile. “Din câte stim, nu se mai gasesc locuri pentru copii la Gradinitele cu program prelungit. Oferta gradinitelor, ca manifestare anuala, vine sa prezinte parintilor sau cadrelor didactice oferta fiecarei gradinite de stat sau particulara pentru urmatorul an scolar. Înscrierile se stabilesc de fiecare unitate de învatamânt, într-un Consiliu de Administratie, este o anumita perioada de timp, de regula semestrul al II-lea”, a precizat Doina Vieriu.


Intră acum și în grupul de