Fotbal, Echipa nationala : Ultimul amical inainte de Euro


Intră acum și în grupul de

România – Muntenegru, sâmbata, ora 20.45 (în direct pe Antena 1)

Tricolorii se împart între zâmbete si temeri. Totul a decurs normal, ca înaintea marilor razboaie. Piturca si-a adunat jucatorii si a propus practic un concediu în grup. Luxul din Antalya a fost pe placul tuturor. Dar, între cursele de ski nautic ale lui Lobont si alunecarile pe tobogan marca Banel Nicolita a aparut si stupida accidentare a lui Ovidiu Petre. Cu toate acestea, în opinia selectionerului, aceasta vacanta si-a atins un scop bine definit. „Scopul vacantei din Turcia a fost ca jucatorii sa fie la un nivel fizic optim”, a spus Piturca.

Selectionerul nu se teme de forma pe care o traverseaza tricolorii, ci de accidentari. El a fost marcat de patania lui Ovidiu Petre si îl trec fiorii când se gândeste la ceilalti jucatori. „Am tremurat pentru Cristi Chivu si pentru Adi Mutu. Sper sa n-am motive sa plâng”, a marturisit Piturca. Altfel, tehnicianul a recunoscut ca îsi mai dorea înca un meci amical, în afara celui cu Muntenegru. Nu a fost gasit un adversar si, în final, “Piti” a rasuflat usurat. „Într-un fel e mai bine asa, pentru ca mai puteau interveni accidentari”.

Alegerea nationalei din Muntenegru ca ultim test înainte de Euro a fost criticata de multi. Adversarul din lumea a treia a fotbalului nu poate fi concludent în perspectiva întâlnirilor cu Franta, Italia si Olanda. Dar, selectionerul a ales acest partener de întrecere deloc întâmplator. „Am vrut un meci mai usor. Un meci care de fapt sa fie pentru moralul tuturor”.

Nationala de fotbal a României ar putea juca sâmbata, în meciul amical cu Muntenegru, având numele jucatorilor de pe tricouri inscriptionate în limba chineza, la propunerea atacantului Ciprian Marica, în semn de solidaritate cu victimele cutremurului devastator din aceasta tara. Impresionat de cosmarul prin care trece poporul chinez, dupa cutremurul de acum trei saptamâni, atacantul Ciprian Marica le-a propus oficialilor de la FRF ca la meciul cu Muntenegru, nationala sa îmbrace tricouri inscriptionate cu numele jucatorilor în limba chineza, iar dupa aceea sa fie scoase la licitatie, banii strânsi urmând sa mearga la sinistratii din China.

Partida se va disputa pe stadionul din Ghencea, cu începere de la ora 20.45 si va fi transmisa în direct de postul de televiziune Antena 1. 


Intră acum și în grupul de