Microbuz fără plăcuțe de înmatriculare, burdușit cu alcool, motorină și țigări de contrabandă, depistat în parcarea unui centru comercial din Suceava

Două persoane sunt cercetate de polițiștii suceveni după ce au fost depistate în parcarea unui centru comercial având mai multe bunuri de proveniență extracomunitară pe care le țineau într-o autoutilitară fără plăcuțe de înmatriculare.

Poliţiştii şi jandarmii suceveni au reuşit, în cursul zilei de sâmbătă, 8 iulie a.c., identificarea unui adevărat depozit ambulant în  parcarea unui centru comercial din municipiu.

Aflat în patrulare, pe raza municipiului Suceava, un echipaj de jandarmerie a depistat, în jurul orei 17.00, în parcarea Iulius Mall, un microbuz care nu avea numere de înmatriculare, precum și două persoane care staţionau în apropierea autovehiculului.

La vederea jandarmilor, o femeie de 32 de ani, din Republica Moldova, fără forme legale în municipiul Suceava, s-a încuiat în interiorul autovehiculului, blocând portierele acestuia.

În urma somaţiilor efectuate de jandarmi, femeia a coborât din autovehicul.

Totodată, în urma legitimării celeilalte persoane,  jandarmii au constatat că aceasta este un bărbat în vârstă de 26 de ani, din municipiul Gura Humorului.

Potrivit IPJ Suceava, în urma inventarierii spațiului de depozitare a autovehiculului au fost identificate bunuri de proveniență extracomunitară, respectiv peste 450 de litri de băuturi alcoolice îmbuteliate, 100 kg zahăr, peste 300 de litri de alcool depozitat în bidoane, canistre şi alte recipinete, 100 de litri de motorină şi 3200 bucăţi ţigarete de contrabandă.

De asemenea, au mai fost descoperite un ansamblu de piese auto, trei perechi de plăcuţe de înmatriculare auto şi alte produse pentru care cele două persoane nu au putut prezenta documente de provenienţă.

„Vehiculul a fost indisponibilizat şi transportat în curtea I.P.J. Suceava, unde au continuat căutările pentru identificarea bunurilor aflate în regim accizabil, fiind identificate sub bancheta dreapta față un număr de 160 pachete țigarete de proveniență extracomunitară. Atât bunurile identificate cât și autoutilitara au fost indisponibilizate în vederea acoperirii prejudiciului cauzat”, a arătat Poliția Suceava.

Sursa citată a precizat că cercetările sunt continuate de către polițiștii SICE sub supravegherea procurorului de caz, urmând a se stabili activităţile procedurale ce se impun în vederea soluţionării cauzei, precum şi cu privire la măsurile care se impun față de persoanele implicate.

FOTO: Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava

(Mihaela Tcaciuc)

loading...