Zece bărbați din Gulia-Dolhasca, condamnați la închisoare pentru tentativă de omor, prinși de polițiști și băgați după gratii în Penitenciarul Botoșani


Intră acum și în grupul de

Zece bărbați din satul Gulia, orașul Dolhasca, condamnați la închisoare pentru tentativă de omor, au fost prinși de polițiști pe raza localității de domiciliu și depuși în Penitenciarul Botoşani, în vederea executării pedepsei.

Potrivit Poliției Județene Suceava, după ce în urmă cu trei ani zece bărbaţi din satul Gulia, oraşul Dolhasca, au fost implicaţi într-un scandal violent, în baza probatoriului administrat, inclusiv cu privire la infracţiunea de tentativă de omor, toţi protagoniştii au primit pedepse cu închisoarea.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, peste 50 de poliţişti au participat la o amplă operaţiune de punere în executare a celor zece mandate.

”Sâmbătă, în baza planului de acţiune întocmit la nivelul  IPJ Suceava, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Dolhasca şi beneficiind de sprijinul a două grupe din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, s-au deplasat pe raza oraşului Dolhasca, sat Gulia, ocazie cu care au procedat la punerea în executare a 10 Mandate de executare a pedepsei cu închisoarea emise de Tribunalul Suceava la data de 07.07.2017.

În cadrul acţiunii complexe au fost dispuse şi măsuri informative pentru supravegherea operativă a persoanelor posesore de mandat, astfel încât să se poată realiza în condiţii de deplină siguranţă capturarea la timp a tuturor celor zece persoane. Măsurile au fost dispuse pentru a fi înlăturată sustragerea de la executarea pedepsei a celor implicaţi.

De asemenea, din dispoziţia conducerii IPJ Suceava au fost organizate măsuri suplimentare de siguranţă pentru a fi descurajate eventuale acte de tulburarea a ordinii şi liniştii publice de către membri ai familiilor celor zece bărbaţi informează sursa citată.

Astfel, peste 50 de poliţişti au participat la punerea în executare a celor 10 mandate, fiind identificaţi şi încătuşaţi toţi cei zece bărbaţi condamnaţi la pedepse privative de liberate: S. A. de 44 de ani  din oraşul Dolhasca, sat Gulia; D. D. de 32 ani din orașul Dolhasca, sat Gulia; R. E. de 31 de ani din orașul Dolhasca, sat Gulia; S. Z. de 54 de ani din orașul Dolhasca, sat Gulia;  S. S.de 32 de ani  din orașul Dolhasca, sat Gulia; D. D. de 60 de ani din orașul Dolhasca, sat Gulia; M. I. de 42 de ani din orașul Dolhasca, sat Gulia; R. F. de 27 de ani , din orașul Dolhasca, sat Gulia; S. G. de 48 de ani din orașul Dolhasca, sat Gulia şi  D. D. de 36 de ani din orașul Dolhasca, sat Gulia.

Condamnaţii au fost identificaţi pe raza localității de domiciliu, arestaţi şi ulterior escortaţi şi depuşi în Penitenciarul Botoşani”, informează sursa citată.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.

”Conducerea IPJ Suceava îi avertizează încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate  maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale”, transmite Poliția Suceava.

 


Intră acum și în grupul de