Presedintele PSD considera ca guvernarea de dreapta reprezinta „o pacoste pentru tara”


Intră acum și în grupul de

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi, la Suceava, ca de luni, imediat dupa cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, va solicita urgentarea decuparii colegiilor uninominale si organizarea alegerilor parlamentare cât mai curând posibil. „Opinia mea si ceea ce voi sustine în fata colegilor este urgentarea organizarii alegerilor parlamentare, cât mai rapid cu putinta, în aceasta toamna, în octombrie sau noiembrie, astfel încât sa curmam aceasta guvernare de dreapta, astfel încât România sa aiba un nou început si o guvernare competenta în interesul celor multi”, a afirmat Mircea Geoana.

Acesta a spus într-o conferinta de presa, ca rezultatul alegerilor locale dovedeste ca PSD va câstiga alegerile parlamentare si va forma urmatorul guvern, subliniind ca partidul „are forta necesara” ca, alternativa la puterea de dreapta, sa fie primul pe scena politica din tara.  

Presedintele PSD si-a exprimat speranta ca în cel de-al doilea tur de scrutin, PSD „va avea vesti bune” atât din mai multe localitati importante din tara, unde candidatii partidului se afla în competitie, cât si de la Bucuresti. Mircea Geoana a insistat asupra faptului ca, desi PSD a pierdut presedintii de Consilii Judetene, acolo unde spera sa îi câstige, cum ar fi Suceava, partidul îsi va lua revansa în toamna. Acesta a adaugat ca, în aceste conditii, organizatia PSD Suceava trebuie deja sa se gândeasca la solutii pentru candidatii din colegiile pentru alegerile parlamentare.

Mircea Geoana a aratat ca, daca actualul trend se mentine, PSD ar putea realiza la alegerile parlamentare un scor electoral de aproximativ 40 la suta, apropiat de cel din 2000, când PSD a format singur guvernul, „cu un aranjament parlamentar”, fiind astfel realizata „cea mai competenta si coerenta” guvernare a României dupa 1990. „Acesta este si obiectivul pe care îl propunem si în acest moment. În clipa de fata, pe succesul de la locale si pe trend-ul pe care îl înregistram ne propunem sa facem un scor care sa ne permita sa guvernam singuri. Este principalul nostru obiectiv”, a mai spus presedintele PSD. Acesta a mentionat ca, daca dupa parlamentare se va dovedi ca este necesara o completare pentru majoritate, aceasta se va discuta, astfel încât sa fie facute „cât mai putine compromisuri ideologice cu dreapta”.

Mircea Geoana considera ca guvernarea de dreapta reprezinta „o pacoste pentru tara” si ca, în „mod natural”, românii se întorc catre alternativa „evidenta si fireasca” reprezentata de PSD.
 
 


Intră acum și în grupul de