Accidentul nuclear de la Rivne-Ucraina nu are impact radiologic asupra judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a confirmat joi, ca nu exista niciun pericol în judetul Suceava în urma incidentului produs la o centrala nucleara din Ucraina, aflata la o distanta de 300 de kilometri de Suceava. „Referitor la zvonurile aparute în presa privind posibilitatea producerii unui accident nuclear în Ucraina care ar putea avea impact radiologic asupra judetului Suceava, vreau sa va confirm faptul ca nu exista niciun fel de pericol”, a declarat prefectul Baisanu într-o conferinta de presa.

Acesta a dat asigurari ca atât Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Suceava, cât si Garda de Mediu au întreprins toate actiunile care se impun într-o astfel de situatie.

Alexandru Baisanu a mai adaugat ca se va întâlni cu reprezentantii structurilor responsabile pentru prevenirea si gestionarea unor situatii de acest gen, pentru a le solicita sa monitorizeze cu maxima atentie acest incident.

Autoritatile ucrainene au anuntat marti ca o scurgere de apa radioactiva a provocat închiderea unui reactor al centralei nucleare din localitatea Rivne, situata în vestul Ucrainei. 


Intră acum și în grupul de