Universitatea “Stefan cel Mare”, la 45 de ani de invatamant superior


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava aniverseaza 45 de ani de învatamânt superior sucevean. Vineri, la deschiderea oficiala a manifestarilor, în Auditoriumul “Joseph Schmidt”, sunt asteptati ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, academicianul Constantin Corduneanu, care a fost al doilea rector al universitatii, academicienii Eugen Simion si Cristian Hera (presedintele Academiei de Stiinte Agricole si Silvice), Ecaterina Andronescu, presedinta Consiliului National al Rectorilor, oficialitati locale si judetene.

Va urma inaugurarea Corpului E al universitatii, în care se vor muta secretariatele, catedrele si o parte din birourile administrative. Tot vineri, la Auditorium, vor fi  înmânate medalia jubiliara si diploma aniversara a universitatii si vor fi vernisate doua expozitii: o expozitie de carte si una de pictura.  

Sâmbata, oaspetii vor face o excursie la manastiri, iar seara, de la ora 19, vor audia un concert extraordinar în sala “Jospeh Schmidt”, ziua fiind încheiata de un cocktail care va avea loc la restaurantul Universitatii.

Istoria universitatii se deschide odata cu înfiintarea  Institutului Pedagogic de trei ani, în anul 1963, de la o institutie cu putin peste o suta de studenti, doar doua facultati si câtiva profesori, ajungând astazi la circa 14.000 de studenti,  peste 300 profesori si 9 facultati. În 1968, numarul anilor de studiu se mareste de la 3 la 4 ani si apar primele specializari tehnice, iar în 1984 Institutul Pedagogic îsi schimba denumirea, devenind  Institutul de Învatamânt Superior.

Dupa revolutie, învatamântul universitar sucevean renaste cu noi facultati si specializari, cu mai multi studenti si cadre didactice. În martie  1990, Institutul de Învatamânt Superior din Suceava se transforma, prin hotarâre de guvern, în Universitatea „Stefan cel Mare”. 


Intră acum și în grupul de