Noul pod peste râul Suceava se va numi „Podul Centenar”, a anunțat primarul Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, marți, că noul pod peste râul Suceava se va numi „Podul Centenar”, fiind un proiect de infrastructură care ar putea fi inclus în Programul Centenar.

Ion Lungu a precizat că podul are un traseu foarte bine stabilit și este o variantă de fluidizare a traficului către Botoșani.

„Acest pod se cheamă <<Podul Centenar>>. E o variantă de fluidizare a traficului către Botoșani. Eu am trimis la Prefectură prioritățile noastre în ceea ce privește Centenarul, iar primul proiect este realizarea Podului Centenar. Chiar așa îl numesc”, a declarat primarul Ion Lungu.

În urmă cu o săptămână, primarul Sucevei a precizat că a stabilit o foaie de parcurs care prevde că  până la 1 decembrie  2017 să fie stabilite toate  datele necesare, studiul de prefezabilitate și indicatorii tehnico-economici și să se poată depune proiectul la Guvern care să fie inclus anul viitor pentru a fi finanțat prin PNDL.

„Este un proiect cel mai bun de promovat pentru anul centenar și care leagă cele două orașe, Suceava și Burdujeni. Podul actual nu mai satisface necesitățile de circulație și e necesar un nou pod”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de