97 de locuri la liceu au ramas neocupate, la repartizarea a II-a


Intră acum și în grupul de

Pentru ca sunt la licee din zone îndepartate ale judetului Suceava, precum Iacobeni , Brosteni, Dorna Candrenilor, si elevii nu au optat pentru ele, un numar 97 de locuri la licee au ramas neocupate în urma celei de-a doua repartitii computerizate, de admitere. Astfel, absolventii claselor a opta care au participat la a doua repartizare computerizata pentru intrarea în învatamântul preuniversitar nu s-au aratat interesati de cele 109 locuri vacante la liceu si au optat pentru scolile de arte si meserii. Un numar de 93 de candidati suceveni si-au depus dosare de înscriere la a doua repartizare, însa dintre acestia, doar 12 au intrat la liceu, iar restul vor urma cursurile unei scoli de meserii.

Cele mai multe locurilor la liceu ramase neocupate sunt la profiluri la care este necesara sustinerea probelor eliminatorii de limba moderna sau limba materna. La Colegiul National de Informatica „Spiru Haret” Suceava au ramas vacante, dupa prima repartizare, 15 locuri la profilul matematica-informatica bilingv, însa niciun candidat din a doua etapa a repartizarii nu a participat la proba eliminatorie de limba engleza si, ca atare, nu a putut ocupa un loc în aceasta clasa.

Au mai ramas vacante locuri la clasele liceale cu predare în limba polona sau ucraineana, locuri pentru care au fost doar trei optiuni la a doua repartizare.

În luna septembrie se va mai organiza o etapa de admitere la care vor participa absolventi ramasi nerepartizati pâna acum si absolventi care nu au participat la etapele anterioare ale admiterii. Astfel, 97 de locuri vacante la liceu, precum si cele aproximativ 500 de locuri vacante la SAM vor intra spre ocupare în cea de-a treia etapa a repartizarii. 


Intră acum și în grupul de