Presedintele CJ refuza sfaturile predecesorului sau


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, se declara deranjat de afirmatiile predecesorului sau, Gavril Mîrza, cum ca actuala conducere a administratiei judetene a gresit când a decis sa nu înscrie firma „Bucovina Ecoterm Gaz” la licitatia pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în cele 34 de localitati incluse în proiectul „Utilitati si mediu la standarde europene”. Gheorghe Flutur sustine ca nu a venit la presedintia CJ Suceava pentru a polemiza cu cineva, ci pentru a construi.

Seful administratiei judetene a aratat ca a comandat un audit intern pentru a vedea situatia exacta a firmei „Bucovina Ecoterm Gaz”, unde actionar majoritar este Consiliul Judetean, si a precizat ca interesul sau vizeaza introducerea gazului metan în toate localitatile judetului.  

Acesta a subliniat ca DNA deruleaza o ancheta legata de „Bucovina Ecoterm Gaz” si ca le-a trimis procurorilor anticoruptie un nou set de documente cu privire la o hotarâre de Consiliu Judetean din decembrie 2005, pe care o apreciaza ca fiind ilegala. Gheorghe Flutur a precizat ca decizia cu pricina se refera la transferul a 5 milioane de euro, pentru 3 zile, catre „Bucovina Ecoterm Gaz”. Banii proveneau din creditul în valoare de 86,3 milioane de euro, contractat de la „Deutsche Bank”, pentru investitia „Utilitati si mediu” si au fost utilizati de catre firma, drept garantie, la prima licitatie organizata de Ministerul Economiei si Finantelor pentru desemnarea operatorului de gaz.  

Presedintele CJ a spus ca doreste o solutie legala si corecta în cazul firmei „Bucovina Ecoterm Gaz”, pentru a nu fi nevoit sa dea cu subsemnatul în instanta.

Totodata, Gheorghe Flutur îi solicita lui Gavril Mîrza sa-si vada de pensia lui politica si de pauza care i-a fost acordata de catre democrat-liberali pentru a se odihni.

Reamintim ca de curând, Ministerul Economiei si Finantelor a organizat o noua licitatie pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în 34 de localitati sucevene, prin programul „Utilitati si mediu la standarde europene”, la care nu a participat niciun ofertant. 

 


Intră acum și în grupul de