Polițiștii suceveni au aplicat 340 de amenzi în cadrul unei ample acțiuni pe linie rutieră. Au fost reținute 38 de permise de conducere, majoritatea pentru viteză


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier – IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi desfăşurat în perioada 22-24 septembrie a.c., acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, în scopul depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule  după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră privind regimul legal de viteză.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, în cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 284 de conducători auto, 7 dintre cele 13 infracţiuni constatate reprezentând fapte de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

De asemenea, au fost aplicate 340 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute 9 certificate de înmatriculare.

Au mai fost reţinute 38 permise de conducere, dintre care 31 pentru încălcarea regimului legal de viteză, patru pentru conducerea sub influenţa alcoolului, două pentru efectuarea manevrei depăşirii în mod neregulamentar şi unul pentru alte abateri.

Poliția Suceava notează că sâmbătă, la orele 23:52, pe raza comunei Ostra, poliţiştii au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat care emana halenă alcoolică, motiv pentru care i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest.

În urma testării, s-a stabilit că avea o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul oraşului Gura-Humorului, în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Cercetările sunt continuate, în cauză întocmindu-se dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Cod Penal.

”Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la riscurile conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum”, arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de