Niste inconstienti care au taiat mai multi copaci, au lasat fara curent electric 6 localitati


Intră acum și în grupul de

Un numar de sase localitati sucevene au ramas marti dimineata fara curent electric în urma inconstientei mai multor persoane care s-au apucat de taiat copaci, dupa pofta inimii, în vârf de munte pe Valea Brodinei. Departamentul Comunicare E.ON Moldova Distributie a anuntat marti, ca în cursul diminetii, în jurul orelor 8.30, persoane necunoscute ce efectuau taieri de arbori în Valea Brodinei, au provocat caderea unui copac peste reteaua electrica aeriana cu tensiunea de 20 KV ce trece prin zona, fiind rupti doi stâlpi din beton, precum si conductoarele electrice adiacente.  

Aceasta avarie a dus la scoaterea din functiune a 34 posturi de transformare ce asigurau alimentarea consumatorilor din trei comune cu sase localitati, fiind vorba despre Brodina, Cununschi , Ehreste, Lupcina, Magura, Zalomestra.

 

Potrivit Departamentului Comunicare E.ON Moldova Distributie, singura solutie pentru reluarea alimentarii este înlocuirea stâlpilor rupti si montarea de noi conductoare, lucrari care sunt în derulare, finalizarea acestora si reluarea alimentarii cu energie electrica fiind estimata pentru dupa-amiaza zilei de miercuri.

Mai trebuie mentionat ca accesul pâna la locul de montaj al stâlpilor a fost deosebit de dificil chiar si pentru utilaje specializate, deoarece portiunea de retea afectata este pe un pisc de munte. 

Despre acest incident a fost informat si IPJ Suceava pentru identificarea persoanelor vinovate în vederea recuperarii pagubelor.

 


Intră acum și în grupul de