Flutur a deschis sesiunea pentru România din cadrul Târgului de Investiții Expo Real din Munchen: Germania ar trebui să fie mai bine reprezentată investițional în județul Suceava unde primul loc e deținut de Austria

Conferința pentru România din cadrul Târgului de Investiții Expo Real de la Munchen a fost deschisă, miercuri după amiaza, de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a prezentat regiunea de nord-est al cărui președinte în exercițiu este, oportunitățile de investiții în regiune și, în particular, în județul Suceava.

La această conferință au mai fost prezenți, din regiunea nord-est, președinții Consiliilor Județene Botoșani, Neamț și Bacău.

„Am făcut o prezentare, unei săli pline, privind oportunitățile de investiții în regiune și în zona Sucevei”, a spus Flutur.

El a arătat că regiunea nord-est este cea mai mare regiune din România, având 15,6 la sută din suprafața țării și 18 la sută din populația României, cu 3,2 milioane de locuitori.

Totodată, Flutur a prezentat mai multe date relevante despre regiune menționând că în regiunea nord est funcționează nouă universități cu 70.000 de studenți, trei aeroporturi, că regiunea are peste 180 de kilometri de graniță cu Ucraina și peste 500 de kilometri de graniță cu Republica Moldova și că oportunitățile sunt resursa umană, infrastructura de pregătire în școli și universități și resursele naturale.

„Am prezentat câteva din domeniile prioritare din studiile de piață făcute de Comisia Europeană între care sunt industria alimentară, IT-C, turism, industria ușoară, textile, pielărie, încălțăminte, unde oamenii de afaceri ar putea investi”, a spus Flutur .

Totodată, Flutur a prezentat particularitățile din Bucovina, care are un număr mare de monumente UNESCO și dar și posibilitățile de investiții în  Suceava, Salcea, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Siret, Cacica, Mălini, platoul munților Rarău și munților Călimani.

El a menționat că în cadrul discuțiilor au fost întrebări legate de forța de muncă și dacă în perioada următoare Occidentul intenționează să mai primescă forță de muncă sau să vină cu capital spre forța de muncă.

Flutur a arătat că regiunea de nord est are mulți oameni plecați la muncă în țări din Occident și că oportun ar fi să vină și capitalul către forța de muncă.

„Am ridicat problema că Germania ar trebui să fie mai bine reprezentată în județul Suceava. Este numărul 1 în Europa, iar în Suceava investițiile germane sunt pe locul șase-șapte, pe primul loc fiind investițiile austrice. E loc de mai mult, mai în față”, le-a transmis Flutur investitorilor prezenți la această conferință.

Președintele CJ Suceava le-a mai spus participanților că autoritățile sucevene au o abordare pragmatică și că, în aceste zile, s-au pus bazele unei relații cu aeroportul Memmingen, în domeniul sănătății și în domeniul universitar.

Gheorghe Flutur a menționat că deja au venit la standul României oameni de afaceri care s-au interesat de chestiuni concrete, despre investiții.

„Așteptăm să vedem care vor fi rezultatele. Au venit să se interseze fel de fel de posibili investitori, dezvoltatori imobiliari, arhitecți, constructori, agenți imobiliari”, a spus Flutur.

El a subliniat că a fost foarte onorant că a deschis sesiunea dedicată României.

loading...