Proiectil adus de viitura la Horodnic de Sus


Intră acum și în grupul de

Viata mai multor cetateni dintr-un grup de gospodarii din comuna suceveana Horodnic de Sus a fost pusa în pericol nu numai de inundatii ci si de un proiectil neexplodat adus de ape. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava, pe albia pârâului Pozen din comuna Horodnic de Sus a fost gasit adus de ape, un proiectil astfel ca la fata locului s-a deplasat echipa pirotehnica condusa de maistrul militar Iulian Pintilescu, care a executat o misiune de asanare în urma careia s-a descoperit un proiectil explozibil cal. 76 mm, în perfecta stare, ce reprezinta munitie din al doilea Razboi Mondial. Acesta prezenta un pericol mare pentru populatie fiind foarte aproape de un grup de gospodarii.

Potrivit ISU Suceava, proiectilul a fost adus de viitura si a fost nevoie de toata priceperea si profesionalismul pirotehnistilor pentru a interveni, operatiunea fiind delicata din cauza viiturilor. Orice miscare sau lovire de catre un alt corp se putea lasa cu urmari grave.

Proiectilul a fost ridicat, transportat si depozitat provizoriu în conditii de maxima siguranta, fara a fi înregistrate probleme. 


Intră acum și în grupul de