Festival de autogoluri


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj – Gloria Buzau 2-0

Multi ochi s-au îndreptat asupra stadionul din Gruia, acolo unde Gloria Buzau încerca sa puna piedica echipei campioane, CFR Cluj. Si, daca nu a aratat mare lucru acasa, cu Farul, de data aceasta Gloria Buzau a demonstrat ca stie sa joace. Care o fi motorul, nu se stie. Important este ca meciul a fost mult mai echilibrat decât se credea. Este drept, campionii s-au impus. Dar greu, prea greu pentru garnitura pe care o are CFR. Un 2-0 care spune multe. Mai ales ca nici macar una dintre reusite nu a purtat semnatura vreunui jucator în visiniu.

Cel mai asteptat jucator al gazdelor a fost Semedo. Dar el a stat pe banca pâna cu zece minute înainte de final. A fost rezerva si Dubarbier, argentinianul cu lipici la gol. Dar nici ei, nici ceilalti echipieri ai CFR-ului nu s-au dovedit de data aceasta capabili sa îl învinga pe Minca. Gloria a pierdut prin doua autogoluri. Trist, dar adevarat.

Oaspetii si-au anuntat înca de la început intentia de a juca de la egal la egal, fara a se lasa impresionati de cartea de vizita a adversarilor. Si, dupa iuresul de start al clujenilor, inerent când joci în fata propriilor suporteri, Gloria ataca, fara sa finalizeze.
Dupa primul sfert de ora, pica si primul autogol: Diogo înscrie cu pieptul, la o faza destul de simpla, reluarea lui fiind imparabila. Meciul se joaca dupa un scenario simplu, clujenii domina, Buzaul se apara bine.

Dupa pauza, în minutul 50, Saceanu ajunge la 12 metri, dar trage în Stancioiu, în loc sa ridice peste portar. Mingea revine la el, urmeaza însa un sut trist… În minutul 64, Ruiz înscrie, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid. Impotenta clujenilor este fructificata de buzoieni – tot în proprie poarta, din pacate pentru ei. În minutul 79, Tudose îl învinge pe Minca, portarul buzoian care s-a opus cu succes clujenilor, dar nu a avut replica în fata coechipierilor sai.

Un meci inedit, un rezultat normal. CFR se apropie însa de momentul adevarului – marele derby cu Rapid. Dupa ce a fost duminica seara si dupa ce au aratat echipele în primele doua etape, meciul promite sa fie un spectacol total. Dar este greu de crezut ca va fi o partida decisa de autogoluri…
Au evoluat echipele:

CFR Cluj: Stancioiu – Toni, Cadu, Souza, Pereira – Trica (Semedo, 77), Dani, Peralta, Deac (Culio, 58) – Ruiz (Dubarbier, 69), Didi. Antrenor: Ioan Andone.

Gloria Buzau: Minca – Ninu, Diogo, Tudose, Eze – Luis Dias (Popa, 73), Cl. Ionescu, Saceanu, Vlaicu, Vigariu (Filip, 58) – Tavares (Guda, 72). Antrenor: Stefan Stoica.


Intră acum și în grupul de