In judet incepe reconstructia caselor si a infrastructurii afectate de inundatii


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, a declarat, luni, ca în judet va începe reconstructia infrastructurii afectate de inundatii dar si a caselor distruse si avariate structural, în acelasi timp fiind distribuite ajutoare financiare si materiale tuturor persoanelor afectate.

Baisanu a spus ca se continua actiunile de evacuare a aluviunilor din gospodarii, de decolmatare a fântânilor, podetelor si unor canale de scurgere a apei, prioritara fiind însa etapa de reconstructie a infrastructurii avariate, drumuri, poduri, podete, cai ferate si a caselor distruse sau avariate structural. Totodata, prefectul a aratat ca populatia sinistrata urmeaza sa primeasca ajutoare financiare, conform Hotarârii de Guvern, dar ca, în acelasi timp sunt distribuite si ajutoarele materiale colectate de diverse structuri. El a subliniat ca toate ajutoarele care vor fi aduse în judet, vor fi preluate de Prefectura si vor fi repartizate în zonele calamitate.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a adaugat ca potrivit centralizarii efectuate de primarii, în 81 de localitati afectate de inundatii, au fost distruse 87 de case, alte 112 fiind în pericol de prabusire si ca acestea urmeaza sa fie reconstruite. El a aratat ca vor fi stabilite trei depozite unde vor fi depuse materialele de constructie trimise de Guvern, în locatii din municipiile Suceava, Radauti si Câmpulung Moldovenesc.

Pe de alta parte, Alexandru Baisanu a precizat ca locuintele distruse nu se vor mai reconstrui în albiile majore ale cursurilor de apa. „Nici un primar din judet nu va mai elibera autorizatie de constructie în astfel de zone”, a spus Baisanu, care a mentionat ca Prefectura, împreuna cu Primariile vor cauta solutii pentru a oferi cetatenilor noi parcele de teren necesare amplasarii noilor case.

Prefectul de Suceava a mai informat ca E.On România va contribui cu jumatate de milion de euro pentru refacerea scolilor si gradinitelor afectate de inundatii în judetele Suceava si Botosani.


Intră acum și în grupul de