Dispensarul din comuna Izvoarele Sucevei a fost inchis


Intră acum și în grupul de

Activitatea dispensarului din comuna suceveana Izvoarele Sucevei a fost suspendata de inspectorii sanitari, pâna când deficientele constatate în timpul controlului vor fi remediate, a anuntat, joi, directorul executiv al ASP Suceava, dr. Alexandru Lazareanu.

Acesta a spus ca primarul comunei în cauza a reclamat la ASP Suceava ca medicul dispensarului “nu-si face datoria”, în aceste conditii fiind trimisa o echipa de inspectori la fata locului, care sa verifice daca cele semnalate sunt adevarate.  Seful ASP a mai aratat ca la dispensarul din localitate s-a constatat lipsa apei calde, aspect imputabil medicului de familie, dar si ca grupul sanitar este necorespunzator, aspect imputabil autoritatilor locale.

Lazareanu a precizat ca medicul de familie a fost amendat cu suma de 500 de lei, iar activitatea dispensarului a fost suspendata pâna când deficientele constatate vor fi remediate.

Directorul executiv al ASP Suceava a mai declarat ca spatiul în care functioneaza cabinetul medical nu a fost vândut medicului de familie respectiv, în aceasta situatie Primaria fiind obligata sa asigure un spatiu corespunzator pentru acordarea asistentei medicale primare pentru ca în caz contrar “îsi asuma problemele din comunitate”.

Pe listele medicului de familie din localitatea Izvoarele Sucevei sunt înscrise peste 800 de personae, din totalul celor 2300 de locuitori câti are comuna.


Intră acum și în grupul de