Fondurile alocate de CJ pentru reconstructia caselor, „un pansament” la efortul Guvernului


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, într-o conferinta de presa ca reconstructia caselor distruse de inundatii este prioritara, aratând ca executivul judetean va acorda, câte 50.000 de lei pentru refacerea  a 40 de case, din cele 42 de locuinte rase de pe fata pamântului. Flutur a precizat ca alte doua case vor fi construite, în comuna Ulma, cu sprijinul a doua firme sucevene. „Trebuie sa ne miscam rapid pentru cei care au ramas fara nimic. Este nevoie ca aceste case sa fie construite pe dimensiunea familiilor, au nevoie si de anexe si de împrejmuiri”, a spus presedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a mai anuntat, ca luni, executivul judetean se va întruni în sedinta pentru a vota o rectificare de buget cu fondurile adunate prin donatii. El a apreciat ca pâna atunci se vor aduna aproximativ doua milioane de lei, pâna în prezent primindu-se donatii în valoare de 1,2 milioane de lei de la CJ Timis si  de 200.000 de lei de la Federatia Generala a Oamenilor de Afaceri Chinezi din România.           

La rândul sau, prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a precizat ca alocarea de fonduri de la CJ Suceava pentru reconstructia acestor case este ca „un pansament” la efortul facut de Guvern. „Fondurile de la Guvern vor ajunge la toate cele 194 de case care trebuie reconstruite. Ajutoarele strânse la Consiliul Judetean vin ca un pansament, ca o adaugare la efortul Guvernului”, a declarat prefectul. Acesta a mentionat ca începând cu data de 12 august, vor ajunge în judet materialele de constructie necesare reconstructiei, consolidarii sau efectuarii de reparatii la casele avariate. „Acum vom stabili, pe zone, depozitele unde vor fi aduse aceste materiale”, a mai spus Baisanu.

 Reprezentantul Guvernului în teritoriu a informat ca, împreuna cu presedintele CJ Suceava, va avea o întâlnire comuna cu arhiepiscopul Sucevei, IPS Pimen, cu care vor stabili modul în care Arhiepiscopia poate aloca fonduri sau materiale de constructie.

 Prefectul Alexandru Baisanu a aratat ca Biserica Ortodoxa are posibilitatea sa acorde sprijin pentru reconstructia caselor distruse de inundatii, adaugând ca în urma inundatiilor din anul 2006 din comuna Arbore, Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a reconstruit mai multe case pentru cei care au ramas fara locuinte. „Stim ca Biserica Ortodoxa si IPS Pimen au sprijinit tot timpul pe cei aflati la necaz, si sunt convins ca o vor face si de data aceasta”, a mai aratat prefectul judetului Suceava.

În urma inundatiilor de la sfârsitul lunii iulie, în judetul Suceava au fost distruse 42 de case, alte 119 case sunt propuse pentru demolare, 33 vor fi stramutate, 59 reabilitate si 2.098 de case vor fi reparate.  


Intră acum și în grupul de