Incendii, soldate cu pagube de aproximativ 100 de milioane de lei vechi


Intră acum și în grupul de

Doua incendii au izbucnit în cursul zilei de sâmbata, în judetul Suceava. Unul dintre acestea a fost produs de un scurtcircuit electric si s-a declansat sâmbata dupa-amiaza, în jurul orei 16.68, la o gospodarie din Ilisesti.  Potrivit ISU Suceava Detasamentul de pompieri Suceava împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Ilisesti au intervenit cu doua autospeciale si o cisterna remorcabila cu pompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Ioan N., din localitatea Ilisesti.

 La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la sura si adapostul de animale, existând pericolul de extindere la casa de locuit si anexe. Au ars sura si acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de aproximativ 70 mp, construite din lemn, învelitoarea de azbociment si circa 6 tone de fân. S-a degradat tavanul adapostului de animale.

Cauza izbucnirii focului o constituie un scurtcircuit electric favorizat de catre conductori electrici defecti.

Pompierii au reusit sa salveze casa de locuit si alte anexe, în valoare de cca 80.000 RON. Din primele estimari, pagubele sunt de cca 8.000 RON.

Incendiul a fost lichidat la ora 18.40, în limitele gasite, si nu s-au înregistrat victime omenesti.

Un alt incendiu, având drept cauza niste scapari de gaze, a izbucnit sâmbata seara, în jurul orelor 19.24, la o gospodarie din localitatea Sfântu Ilie.  Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Marin C., din localitatea Sfântu Ilie, comuna Scheia.

  La sosirea garzii de interventie ardea bucataria, existând pericolul de propagare la casa de locuit. A ars acoperisul bucatariei pe o suprafata de aproximativ 20 mp si s-a degradat tavanul.

Din primele cercetari efectuate, incendiul a izbucnit din cauza unor scapari de gaze pe la racordul dintre butelie si aragaz, acestea generând flacara ce a aprins imediat acoperisul bucatariei.

Pompierii au reusit sa salveze casa de locuit, în valoare de cca 10.000 RON. Din primele estimari, pagubele sunt de cca 1.500 RON.

Incendiul a fost lichidat la ora 20.10, în limitele gasite, si nu s-a soldat cu victime omenesti.

                                  Imagini ISU „Bucovina” Suceava


Intră acum și în grupul de