Gheorghe Flutur: „Tresarim la orice ploaie, pentru ca digurile s-au rupt”


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marti, într-o conferinta de presa, ca a solicitat CN Apele Române sa-si prioritizeze investitiile si sa repare digurile distruse de inundatii în mai multe localitati sucevene. „Tresarim la orice ploaie, pentru ca digurile s-au rupt”, a afirmat Flutur. Acesta considera totodata, ca ar trebui efectuata si o ancheta privind modul în care s-au facut îndiguirile în judetul Suceava.  „Digurile noi pe Suceava sunt ca foita de tigara si au cazut”, a spus Flutur, apreciind ca unele diguri au fost facute „pentru radio si TV”.

Seful executivului judetean sucevean a precizat ca pentru repararea infrastructurii rutiere judetene si locale afectate de inundatii, sunt necesare investitii de aproximativ 50 de milioane de euro. Gheorghe Flutur a informat ca a trimis Guvernului un proiect de Hotarâre de Guvern în vederea alocarii sumei de 60 de milioane de lei, pentru refacerea infrastructurii rutiere judetene si un altul pentru alocarea sumei de 110 milioane de lei, necesara pentru refacerea infrastructurii comunale.

Presedintele CJ Suceava a mai aratat ca inundatiile de la sfârsitul lunii iulie au distrus mai multe diguri pe râul Suceava, la Straja si la Vicovu de Sus sau Horodnic, pe Moldovita la Argel, pe Humor la Manastirea Humorului, o situatie speciala înregistrându-se la Cornu Luncii, unde râul Moldova a intrat în sat pâna la trei metri de prima casa.


Intră acum și în grupul de