Regiunea de Dezvoltare Nord-Est isi deschide birou la Bruxelles


Intră acum și în grupul de

Presedintele CDRNE, Gheorghe Flutur, a anuntat marti, într-o conferinta de presa, ca Regiunea de Dezvoltare Nord-Est va deschide un birou la Bruxelles, pentru a avea contacte directe cu institutiile europene. Potrivit lui Flutur, se impune o astfel de reprezentare, în conditiile în care Regiunea NE este polul saraciei din UE si are alocate importante fonduri europene. „Nord-Est este regiunea unde se aloca cele mai multe fonduri, fiind polul saraciei în Uniunea Europeana”, a spus Gheorghe Flutur.

În calitate de presedinte al CJ Suceava, acesta a declarat ca în zilele urmatoare va deschide puncte de lucru în primariile din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Radauti, Siret si Falticeni, unde angajati specializati în domeniul proiectarii pentru obtinerea de fonduri europene, se vor ocupa de câte o zona. „Deja am angajat aici, în aparatul central, oameni care lucreaza în programe special pe dezvolatre rurala si dorim sa extindem în judet”, a explicat Flutur, precizând ca acesti angajati vor consilia primarii la întocmirea de proiecte cu fonduri europene, în special pe proiecte de dezvoltare rurala.

Seful executivului judetean a aratat ca, în acest fel, Consiliul Judetean Suceava îsi externalizeaza o parte din activitate, prin deschiderea de puncte de lucru în principalele orase si muncipii din judet.

 

 


Intră acum și în grupul de