CJ Suceava solicita „sume serioase” de la Guvern pentru reconstructia infrastructurii afectate de inundatii


Intră acum și în grupul de

Vicepresedintele Consiliului Judetean Suceava, Daniel Cadariu, a declarat miercuri, într-o conferinta de presa, ca pagubele provocate de inundatii se ridica la 200 de milioane de euro, aratând ca, pâna în prezent, pentru interventii de urgenta, Guvernul a alocat un milion de lei, Consiliul Judetean 3,2 milioane de lei, iar din alte surse, ca ajutoare, 1,4 milioane de lei.

Cadariu a precizat ca Guvernul trebuie sa aloce judetului Suceava „sume serioase” atât pentru reconstructia infrastructurii, cât si pentru functionarea autoritatilor publice locale. În acest sens, viceliderul executivului judetean, a spus ca CJ Suceava a înaintat Guvernului un proiect de Hotarâre de Guvern, pentru alocarea unei sume de 170 de milioane de lei, necesara refacerii infrastructurii judetene si comunale afectate.

El a  aratat ca din cauza distrugerilor provocate de inundatiile de la sfârsitul lunii iulie, în special la lucrarile hidrotehnice, exista pericolul ca în cazul unor ploi, numarul caselor care sa fie distruse de eventuale inundatii sa ajunga la câteva mii, iar distrugerile pe infrastructura rutiera sa se dubleze. „Este un mare pericol. Daca vor fi ploi, la jumatatea celor care au afectat judetul, vor fi mari nenorociri. Distrugerile la drumuri se pot dubla, iar daca se rup digurile, mii de locuinte vor fi distruse”, a afirmat Cadariu.

Pe de alta parte, vicepresedintele CJ Suceava a mai precizat ca localitatile sucevene au nevoie de fonduri suplimentare, atât pentru cofinantare, în vederea promovarii unor proiecte cu finantare europeana, cât si pentru chetuieli curente, sau pentru plata salariilor la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, pentru salariile cadrelor didactice si pentru întretinerea patrimoniului judetean. „Se impune o rectificare bugetara la nivel central, ca apoi sa se faca echilibrarea bugetara”, a mai spus vicepresedintele CJ Suceava.

 


Intră acum și în grupul de