Noul spital judetean ramane un vis frumos


Intră acum și în grupul de

Atât autoritatile locale sucevene, cât si cele judetene sunt îngrijorate din cauza faptului ca lucrarile la noul spital judetean de urgenta nu au demarat înca si considera ca exista riscul ca acest proiect sa nu se realizeze.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Suceava, Daniel Cadariu, a declarat miercuri, într-o conferinta de presa, ca nu s-a primit nici un semnal din partea Ministe­rului Sanatatii Publice privind începerea lucrarilor la noul spital judetean de urgenta, aratând ca CJ Suceava a alocat 3,8 hectare, în zona cladirilor vechi ale acualului Spital Judetean Suceava. „Avem o mare îngrijorare fata de acest proiect”, a aratat Cadariu. Acesta este de parere ca trebuia reabilitat si dotat cu aparatura moderna, actualul Spital Judetean, înaintea demararii acestui proiect de înfiintare a unui nou spital de urgenta.

La rândul sau, consilierul local PD-L, Cristian Irimie, fost sef al ASP Suceava, considera ca principala problema a proiectului noului spital de urgenta o constituie locatia în care vor fi mutati bolnavii internati în pavilioanele vechi ale spitalului, care vor trebui demolate. „Unde muti bolnavii din spitalul vechi? Nu pot fi scosi în strada”, a spus Irimie, aratând ca din start s-a gresit pentru ca nu a fost luat în calcul acest aspect foarte important. „Singura solutie este identificarea unui nou amplasament pentru constructia acestui spital de urgenta, sau, printr-un efort, sa se construiasca o cladire noua, unde sa fie mutati bolnavii din pavilioanele ce trebuie demolate”, a mai declarat Cristian Irimie.


Intră acum și în grupul de