Gheorghe Flutur : „Noi ne dorim sa avem drumuri care sa tina”

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, si-a exprimat îngrijorarea  în privinta calitatii lucrarilor de modernizare a drumului european E 576, dar si a costurilor suplimentare pe care acestea le implica.

 Flutur a declarat joi, într-o conferinta de presa ca, de la preluarea mandatului de presedinte al CJ Suceava, a încercat sa determine dinamizarea lucrarilor, dar ca, din pacate, acestea nu se deruleaza dupa asteptari. El a cerut institutiilor abilitate ale statului sa verifice calitatea lucrarilor efectuate de firmele care lucreaza la modernizarea DN 17, între Suceava si Vatra Dornei, aratând ca are temerea ca lucrarile nu au calitatea prevazuta în proiect, facând referire în special la zidurile de sprijin. „Noi ne dorim sa avem drumuri care sa tina”, a spus Flutur.

 Seful executivului judetean a mai aratat totodata, ca pe lânga întârzierea de 18 luni fata de termenul stabilit initial, are informatii ca si costurile au crescut, cu cel putin 25 de milioane de euro, doar pe traseul Dorna-Câmpulung Moldovenesc. Flutur a mentionat ca a facut aceste aprecieri si în numele locuitorilor judetului nemultumiti de starea acestui drum national.

 Pe de alta parte, presedintele CJ Suceava a mai informat ca în cadrul institutiei se lucreaza la un studiu de fluidizare a traficului. Flutur a  precizat ca este necesar ca pe traseele turistice sa se poata circula în conditii normale, subliniind ca, în prezent, odata cu revenirea în tara a sucevenilor care lucreaza în strainatate, exista blocaje pe majoritatea drumurilor din judet. „Avem blocaj mai mare în România decât în Germania. Nu cred ca este normal”, a spus seful executivului judetean, subliniind ca Suceava este un judet turistic, iar pentru încurajarea turismului este obligatoriu ca traficul sa fie fluidizat.