Trenurile circula cu limita de viteza, in perioada caniculei


Intră acum și în grupul de

Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA informeaza ca, în perioada caniculei, circulatia trenurilor se desfasoara cu limitari de viteza cuprinse între 60 – 100 km/h pentru trenurile de calatori si 50 – 70 km/h pentru trenurile de marfa. Din cauza temperaturilor foarte ridicate în aer, la nivelul sinei se înregistreaza temperaturi care pot depasi 50 de grade C.

În timpul zilei se reduce viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa cu 20 – 30 km/h, astfel încât traficul feroviar sa se desfasoare în depline conditii de siguranta. Din aceasta cauza se înregistreaza întârzieri în traficul feroviar.

Pentru asigurarea unui grad de siguranta sporit, personalul de întretinere a caii ferate efectueaza, în aceasta perioada caniculara, revizii suplimentare pe întreaga retea feroviara (însotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si înregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor în sina, etc.)

Mentionam faptul ca, în perioada de canicula, temperaturile înregistrate la nivelul sinei pot ajunge pâna la 58 de grade C. Reducerea vitezei de circulatie, în anumite intervale de timp, în care temperaturile depasesc limitele normale este o masura  aplicata de toate administratiile de cale ferata.

Întârzierile medii înregistrate de trenuri se încadreaza între 20 si 40 de minute.

Reducerea vitezelor de circulatie are drept consecinta directa producerea de întârzieri si pe aceasta cale ne cerem scuze publicului calator pentru disconfortul produs.


Intră acum și în grupul de