Examenul pentru permise auto se poate da si in alte orase din judet


Intră acum și în grupul de

Obtinerea permiselor de conducere nu va mai fi asa o mare problema pentru sucevenii care nu au domiciliul în municipiul resedinta de judet. Candidatii din judetul Suceava pentru obtinerea permisului vor putea sustine examenele în municipiile din zona în care locuiesc. Acest lucru a fost stabilit la finele saptamânii trecute de prefectul de Suceava, Alexandru Stefan Baisanu, împreuna cu seful Serviciului Înmatriculari, Permise Auto, Florin Cheptanaru, cei doi având si o serie de discutii cu reprezentantii scolilor de soferi din judet.  

Prefectul Baisanu a declarat ca a organizat aceasta întâlnire dupa ce a primit mai multe sesizari potrivit carora, organizarea examenului doar în municipiul Suceava determina o supra-aglomerare a traficului în municipiu, unde deja se înregistreaza blocaje pe drumurile principale, dar si un efort mare din partea candidatilor, care trebuie sa vina, cu masini, si de la peste 140 de kilometri distanta, împreuna cu instructorii, pentru a participa la examen. „Suceava este un judet mare, al doilea ca întindere din tara, iar pentru a participa la examenul pentru permisul auto, multi candidati trebuie sa vina si de la peste 140 de kilometri distanta. Pe lânga acest aspect, numeroasele masini cu care acestia vin ca sa sustina proba practica, determina blocaje în plus în municipiu, unde si asa traficul este blocat”, a explicat prefectul Baisanu.

Acesta a aratat ca, în urma discutiei cu reprezentantii scolilor de soferi, s-a stabilit ca proba practica a examenului pentru permisul de sofer sa fie organizata pe zone, la Câmpulung Moldovenesc, Radauti, Falticeni si în municipiul Suceava. Prefectul a adaugat ca va solicita MIRA fonduri pentru un sediu nou cu mai multe ghisee, pentru Serviciul de Înmatriculari si Permise Auto Suceava.

În momentul de fata, cladirea în care functioneaza acest serviciu este formata din doua foste garaje, fiind, cel mai probabil, unul dintre cele mai insalubre spatii destinate unui asemenea serviciu. 


Intră acum și în grupul de