Senatorul PD-L, Constantin Gheorghe, nu va mai candida in toamna, dupa ce planul de defaimare a dat roade


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului PD-L din Senat, senatorul de Suceava, Constantin Gheorghe, ale carui fotografii în care apare îmbratisând si sarutând o tânara au fost publicate în presa locala este foarte probabil ca nu va mai candida la alegerile generale din toamna acestui an din partea partidului sau. Presedintele organizatiei judetene a PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marti, într-o conferinta de presa, ca senatorul Constantin Gheorghe l-a anuntat asupra deciziei sale finale de a nu mai candida, fara însa a oferi mai multe detalii asupra motivelor. „În discutia pe care am avut-o cu domnul senator Gheorghe, acesta mi-a spus ca, asa cum stau lucrurile, nu crede ca va mai candida pentru un nou mandat. N-am discutat mai multe, mi-a spus doar ca aceasta este decizia sa”, a explicat liderul democrat-liberalilor suceveni.  

Reamintim ca senatorul Constantin Gheorghe fusese nominalizat de organizatia suceveana a PD-L, împreuna cu subprefectul de Suceava, Orest Onofrei, pentru o candidatura în colegiul Suceava pentru Senat, candidatul urmând sa fie desemnat în urma unui sondaj de opinie ce trebuia realizat pe colegiul Suceava, pentru Senat. Cu putin timp înainte de lansarea sondajului mentionat au aparut pe adresele de mail ale ziarelor din Suceava o serie de cinci fotografii, în care senatorul apare în compania unei femei cu mult mai tânara decât el, în ipostaze extrem de tandre, într-una dintre fotografii acesta chiar sarutând-o pe respectiva femeie. Senatorul a declarat, la vremea respectiva, ca este victima unui santaj, însa a refuzat sa dea mai multe detalii cu privire la aceste aspecte. Este de asteptat ca dupa alegeri sa se faca lumina în acest caz, mai ales ca senatorul a muncit foarte mult în Parlament si si-a creat o anumita imagine, care nu era usor de trecut cu vederea. Acest scandal a fost însa de natura a-l determina sa renunte pentru a nu-si expune, cel mai probabil, familia, la o noua serie de atacuri sub centura din partea adversarilor politici.  Constantin Gheorghe a fost ales senator în 2004 pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR, iar în mai 2007 s-a înscris în PD.

Anuntul lui Constantin Gheorghe nu face decât sa deschida usile larg pentru subprefectul Orest Onofrei, care acum, fara a mai avea nevoie sa se bata cu senatorul pentru a iesi mai bine în sondajul de opinie, va putea candida fara probleme, din partea PD-L, pe colegiul de senatori din Suceava. Orest Onofrei îsi va anunta trecerea la PD-L si demisia din functia de subprefect, fiind foarte posibil ca aceste lucruri, la ora scrierii acestui material, deja sa se fi întâmplat. Cert este ca Orest Onofrei a negociat si cu PNL Suceava candidatura pentru Senat, numai ca la PNL, Onofrei a venit cu o serie de pretentii. Acesta ar fi dorit sa revina în postura de prefect si abia cu o luna înainte de alegeri sa demisioneze pentru a candida la PNL. Fripti cu Gheorghe Flutur si Ion Lungu, cei de la PNL au refuzat „oferta” lui Orest Onofrei. Acesta va merge pe mâna PD-L si, secondat de Gheorghe Flutur, spera sa dea lovitura pentru a doua oara în viata si sa devina parlamentar, dupa ce în 2004, sub bagheta lui Gheorghe Flutur a reusit sa ajunga deputat. Tot din cauza lui Gheorghe Flutur a renuntat la demintatile oferite prin vot si a trecut în barca „apoliticilor”, devenind primul prefect neimplicat politic din istoria post-decembrista.  

 


Intră acum și în grupul de