Legal, Mihai Androhovici are dreptate, dar moral?


Intră acum și în grupul de

În tot ceea ce a prezentat în cadrul conferintei de presa, directorul DSJ Suceava s-a bazat pe litera legii. Este de apreciat faptul ca seful unei institutii lucreaza cu legea în mâna, fapt recunoscut chiar de Mihai Androhovici care a precizat ca la toate controalele financiare, DSJ Suceava nu a avut nicio problema.

Art.14 din H.G. nr. 1447/2007 face referire la cheltuielile privind alimentatia de efort. Alineatul 3 precizeaza clar ca „alimentatia de efort se acorda, pentru aceeasi perioada, de catre o singura structura sportiva sau de catre directiile pentru sport judetene si a municipiului Bucuresti”. În cazul de fata, Cristina Casandra a primit medicamentatie din partea Comitetului Olimpic Român pâna în luna martie a anului 2008, când o parte din aceasta medicamentatie i-a fost redusa din cauza lipsei fondurilor. Atunci, Silviu Casandra a cerut sprijinul DSJ Suceava însa a fost refuzat.

Mai adaug doar ca locul 5 obtinut de Cristina Casandra (CSM Suceava), va aduce clubului 100 de puncte în ierarhia pe tara de la finalul anului în curs, adica echivalentul a sapte titluri de campion national iar la momentul bilantului pe anul 2008, acest rezultat ar putea cântari mult. Anul viitor DSJ Suceava ar putea sa mai primeasca o „Diploma de excelenta pentru sprijinirea si promovarea atletismului”…

10.500 de euro pentru locul 5 si 2.800 de lei pentru noul record national

Rezulatele Cristinei Casandra nu vor ramâne nerasplatite din punct de vedere financiar. În aceeasi H.G. nr. 1447/2007 sunt prezentate si cuantumurile de premiere, indemnizatiile si celelalte drepturi ale sportivilor care obtin performanse deosebite în competitii.

Astfel, pentru clasarea pe locul 5 în finala probei de 3000 m obstacole de la Jocurile Olimpice, Cristina Casandra va primi 10.500 de euro din partea Comitetului Olimpic si Sportiv Român” iar pentru stabilirea unui nou record national al aceleiasi probe, atleta suceveana va fi recompensata cu 2.800 lei de catre Federatia Româna de Atletism.

De asemenea, conform legii, Cristina Casandra ar putea fi premiata si de CSM Suceava, club de care sportiva apartine însa, „în limita prevederilor bugetare aprobate”. Totodata „premiile cumulate acordate sportivilor, nu pot depasi 50% din valoarea premiilor acordate de Agentia Nationala pentru Sport sau de Comitelul Olimpic si Sportiv Român”, ceea ce înseamna ca, Cristina Casandra ar putea primi din partea CSM Suceava maxim 5000 de euro.

În cazul antrenorului Silviu Casandra, art.32 din aceeasi H.G. spune ca „antrenorii care au contribuit la realizarea performantelor de catre sportivi la jocurile olimpice, campionatele mondiale si europene sau alte competitii prevazute la art.25, precum si la realizarea recordurilor omologate prevazute la art.30, pot fi premiati, la propunerea federatiilor sportive nationale în functie de valoarea peformantei obtinute de sportivi, gradul de realizare a obiectivelor planificate, durata participarii antrenorilor la pregatirea sportivilor si responsabilitatea avuta în pregatirea sportivilor premiati”. Astfel, „daca nivelul maxim al premiului ce se poate acorda antrenorilor care au pregatit o singura sportiva (cum este cazul lui Silviu Casandra) este cel mult egal cu cel al sportivei premiate (Cristina Casandra, în cazul de fata), antrenorul (Silviu Casandra) poate primi un premiu al carui cuantum este cel mult egal cu valorea celui acordat sportivului premiat”.   De altfel, ieri, Mihai Androhovici si-a exprimat speranta ca antrenorul Silviu Casandra va beneficia de acest sistem de premiere chiar daca nu a fost prezent la Beijing, împreuna cu Cristina.


Intră acum și în grupul de