Pacientii si apartinatorii acestora scot din balamale usile Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

La Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au demarat lucrarile de securizare a unitatii medicale, investitie ce va duce la limitarea accesului în proportie de 90 la suta. „Din pacate, situatia securizarii spitalului judetean nu va rezolva problema lipsei de civilizatie a pacientilor si a apartinatorilor acestora. Trag foarte tare de usile de acces. Nu mai departe de saptamâna trecuta când o usa aproape a fost scoasa din balamale. Daca scrie „accesul interzis” este clar ca nu au voie, dar ei tot forteaza usile si atunci vor exista repercursiuni”, a declarat purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Tiberiu Bradatan, miercuri, în cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a precizat ca se are în vedere si realizarea unui contract cu o firma de paza si protectie care sa limiteze accesul pe principalele usi de intrare în unitate, în acest caz putând fi rezolvata si problema securitatii atunci când apar persoane recalcitrante. „Spitalul a mai avut un contract cu jandarmii, dar din pacate pe o perioada foarte scurta de timp, însa în acel interval situatia a fost foarte buna. Si cu politia comunitara a existat un contract, dar nu s-a dovedit a fi o solutie buna”, a mai precizat dr. Bradatan.

În final, purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a concluzionat spunând ca sistemul de securizare ce este în curs de realizare va asigura o disciplinare a accesului în spital.      


Intră acum și în grupul de