Copiii din 5 localitati inundate au plecat in tabere gratuite


Intră acum și în grupul de

Peste 200 de elevi care provin din localitati sucevene afectate de inundatii au plecat luni, cu trenul, înspre doua din taberele gratuite oferite de Ministerul Educatiei, prin intermediul Autoritatii Nationale pentru Tineret. „455 de copii si tineri din zonele afectate de inundatii, însotiti de cadre didactice vor pleca spre mai multe centre de agrement din tara. Astazi debuteaza prima etapa a acestui program national. Vor pleca 236 de persoane, în doua centre de agrement din Dâmbovita. Copiii sunt din Brodina, Tibeni, Fratautii Noi, Dorneti, Moldovita”, a declarat Simona Sofroni, director DJT Suceava. Este vorba despre centrele de agrement Cerbul si Vânatorul din Dâmbovita, unde vor sta 7 zile, fiind însotiti de 25 de cadre didactice.

Simona Sofroni a spus ca masa si cazarea vor fi asigurate din fonduri de la Directiile pentru Tineret din judetele unde sunt organizate taberele respective.
 

La plecare, seful Agentiei Suceava a Autoritatii Rutiere Române – ARR, Iulian Anghelus, le-a oferit copiilor apa si biscuiti.

ARR Suceava suporta si o parte din costurile cu transportul elevilor în tabere.

Iulian Anghelus a explicat ca meritul privind sprijinirea acestui proiect nu-i apartine decât într-o mica masura. “Meritul cel mare este al unor oameni de aici din Bucovina, care au înteles ca trebuie sa sprijine plecarea acestor copii, care din pacate au trait niste emotii neplacute odata cu inundatiile”, sustine seful ARR Suceava, Iulian Anghelus.

În total, 455 de copii sinistrati si 45 de cadre didactice, vor ajunge în perioada urmatoare în cinci tabere scolare din tara. Este vorba despre taberele: Cerbul si Vânatorul din Dâmbovita, Zabala din Covasna, Busteni din Prahova si Poiana Pinului din Buzau.


Intră acum și în grupul de