PSD Suceava cere Guvernului sa trateze judetul Suceava in mod egal cu celelalte judete


Intră acum și în grupul de

Presedintele organizatiei judetene Suceava a PSD Suceava, Gavril Mîrza, a solicitat Guvernului, pentru a doua oara în ultima luna, sa trateze judetul Suceava în mod egal cu celelalte judete ale tarii, aratând ca este necesara acordarea de fonduri pentru reconstructia de dupa inundatii si pentru functionarea institutiilor finantate de stat. Gavril Mîrza a spus, într-o conferinta de presa, ca judetul Suceava „este vitregit de la alocarea de fonduri necesare refacerii unor lucrari afectate de inundatii”. De data aceasta, liderul judetean al PSD a atras atentia asupra faptului ca „nu sunt fonduri nici pentru buna functionare a institutiilor finantate de la bugetul de stat” si a avertizat ca de o situatie „foarte grava” se poate vorbi în infrastructura de învatamânt a judetului.

„Sunt lucrari de reabilitare, de reparatii la scoli pentru care nu s-au dat fonduri, dar se scot la licitatie alte lucrari”, a aratat presedintele social-democratilor suceveni. Acesta a mai spus ca majoritatea unitatilor scolare din mediul rural nu au autorizatie sanitara de functionare, iar deschiderea anului scolar este aproape si a mentionat ca scolile nu au nici stocuri de combustibili pentru iarna.

Gavril Mîrza a declarat ca Guvernul trebuie sa aloce în sedinta din aceasta saptamâna banii necesari, astfel încât învatamântul sucevean sa functioneze în conditii normale. „Primarii se plâng de lipsa fondurilor pentru unitatile de sub autoritatea Primariilor”, a mai spus presedintele PSD Suceava. Gavril Mîrza a cerut Guvernului sa prezinte public situatia alocarilor de fonduri administratiilor locale si a solicitat ca judetul Suceava sa fie tratat „în mod egal” cu celelalte judete din tara. ­

­

  ­


Intră acum și în grupul de