Autoritatile judetene inca mai spera ca judetul Suceava nu va fi lasat de izbeliste de Guvern


Intră acum și în grupul de

Dupa ce luna trecuta judetul Suceava a fost obiectul unui adevarat pelerinaj prin prisma nenorocirilor abatute în urma inundatiilor din judet, de unde nu au dorit sa lipseasca, pentru o baie de multime si pentru ca da bine la popor, presedintele tarii, Traian Basescu, seful Guvernului, Calin Popescu Tariceanu care a venit cu elicopterul si ministrul MIRA, Cristian David care mai ca era lipit cu banda scotch de acest tinut si spunea ca nu pleaca pâna nu se opresc inundatiile, Bucovina a fost lasata de izbeliste, în pofida multitudinii de promisiuni. Orice cotet de pasari inundat în alte judete, pare mai important ca sutele de case afectate din acest tinut bucovinean, iar promisiunile se dovedesc desarte. Nu comentam care sunt motivele acestei „neglijente”, dar nu putem trece cu vederea ca doua forte politice fac apel catre Guvern, sa îsi faca treaba…fara discriminari.

Presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza a cerut Guvernului de doua ori în luna august sa nu faca discriminari si sa aloce banii necesari pentru reconstructii.  

Marti, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur (PD-L), a cerut Guvernului României, ca macar „în al doisprezecelea ceas” sa aloce fondurile necesare pentru refacerea infrastructurii rutiere judetene si locale afectate de inundatiile din luna iulie. Presedintele CJ a spus într-o conferinta de presa ca este absolut necesar ca, în cel mai scurt timp, Guvernul sa aloce fondurile necesare reconstructiei judetului în conditiile în care se apropie iarna si exista riscul ca aceste drumuri sa ramâna nefunctionale, iar judetul blocat în mare parte.  

„Solicit deblocarea fondurilor pe infrastructura. Intram în perioada de toamna si se apropie iarna si trebuie sa pregatim infrastructura”, a cerut Gheorghe Flutur. Acesta a mai declarat ca a înaintat Guvernului proiecte de hotarâri de Guvern prin care sa fie alocate 60 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii judetene, ceea ce reprezinta 60 la suta din valoarea pagubelor înregistrate, iar pentru infrastructura comunala a solicitat 100 de milioane de lei, reprezentând jumatate din valoarea pagubelor înregistrate.

„Sper ca în cel de-al 12-lea ceas, Guvernul va aloca fondurile necesare. Bani am înteles ca sunt si trebuie grabita alocarea fondurilor”, a spus presedintele CJ Suceava, care spera ca în sedinta de miercuri, Guvernul sa nu lase Suceava fara fonduri. ­

 
­


Intră acum și în grupul de