Fotbal : Lacatus: „E meciul anului! Nu ne vom apara”


Intră acum și în grupul de

Marius Lacatus are mari emotii înainte de mansa decisiva a turului trei preliminar din Liga Campionilor. Desi a participat ca antrenor în cea mai titrata competitie a Batrânului Continent, fostul mare „septar” din Ghencea vrea sa devina al patrulea tehnician care califica Steaua în Liga, dupa Titi Dumitriu, Cosmin Olaraiu si Gica Hagi.

      Tocmai din acest motiv, „Fiara” considera meciul cu turcii unul capital atât pentru sezonul european al ros-albastrilor, cât si pentru viitorul sau în Ghencea. „Deocamdata da, e meciul anului, în care trebuie sa ne îndeplinim primul obiectiv, dupa aceea vor veni si altele. Trebuie sa ne concentram pe acest joc. Ar fi prima mea calificare în Liga Campionilor, ar fi cel mai bun rezultat al meu ca antrenor. Ar fi un lucru foarte bun. Nu va fi usor, întâlnim o echipa buna, care are jucatori de valoare, cu experienta bogata în cupele europene, dar ma bazez în primul rând pe reactia jucatorilor mei si pe faptul ca au trecut, ca si grup, de mai multe ori prin asemenea meciuri si totul a iesit asa cum trebuie”, a spus Lacatus în cadrul unei conferinte de presa organizate marti.

      Câstigator al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, actualul antrenor al bucurestenilor sustine ca nu a pregatit jocul pentru a apara scorul de 2-2 din prima mansa: „Nu cred ca Steaua joaca sa apere un rezultat, indiferent ca e baraj sau campionat. Steaua trebuie sa joace ce vrea ea, ce-si doreste, si, în functie de rezultat, sa nu le permita adversarilor sa joace ce vor ei. Niciun antrenor de la Steaua nu a gândit vreodata sa joace la egal. Important e sa speculam unele greseli din jocul lor, pentru ca nimeni nu e perfect. Daca vom reusi, vom avea câstig de cauza. E greu ca în Ghencea, Steaua sa nu reuseasca sa marcheze, la fel sa primeasca doua goluri si sa nu marcheze cel putin de doua ori”. În plus, Lacatus a mentionat ca jucatorii de baza ai Galatei pot fi anihilati: „Kewell e valoros. Printr-un efort colectiv poti anihila eventualii jucatori, individualitati, care au din nastere acest talent sa faca diferenta. Chiar si Kewell, Nonda, Arda, Lincoln, Sas pot fi anihilati”.

      Lacatus este de parere ca jucatorii sai nu se vor gândi la primele de calificare în grupele Ligii Campionilor, ci vor juca doar cu inima. „Nu stiu daca e o prima record pentru calificare. Jucatorii au mai jucat la acest nivel si au trecut cu bine, cred ca miercuri va fi la fel. Nu cred ca jucatorii se vor gândi în primul rând la bani si abia apoi la participarea în Liga Campionilor. Toti si-ar dori sa ajunga acolo sa adune jocuri în grupe, practic acolo e fotbalul adevarat. Jucând acolo, vor veni si recompensele materiale, multi pot evolua în astfel de meciuri în grupe, apoi ar avea posibilitatea sa plece în strainatate. E un joc în care pe primul plan trebuie pus aspectul fotbalistic, apoi cel financiar”, a mai tinut sa precizeze tehnicianul Stelei.

      Marius Lacatus nu stie deocamdata daca Goian si Ovidiu Petre sunt refacuti în totalitate, dar a precizat ca are încredere în continuare în portarul Zapata. „Goian si Ovidiu Petre au avut o perioada de antrenamente separate, sper ca dupa antrenamentul de azi sa evaluam lucrurile cum trebuie si la ora jocului sa intre cei apti de joc si cei care pot face fata fizic unui asemenea joc. Nu lucrez în procente, când intri în teren trebuie sa dai totul. Sunt sigur ca toti îsi doresc enorm aceasta calificare, pentru al treilea an consecutiv si vor da totul pe teren. Zapata a avut unele interventii neinspirate în anumite meciuri, dar nu înseamna ca nu va fi concentrat si ca nu îsi va ajuta echipa. De asta e în poarta, de asta avem încredere în el. Sper ca aceasta încredere sa nu dea gres”, a adaugat Lacatus.


Intră acum și în grupul de