Fotbal : Liga Campionilor: FC Barcelona si Juventus, calificate la pas


Intră acum și în grupul de

unda decisiva pentru Steaua s-a deschis înca de marti seara. Daca inimile ros-albastre au batut intens miercuri seara, altii deja si-au aflat soarta. A fi sau a nu fi în grupe. La aceasta întrebare stiu deja raspunsul sase echipe.
Trebuie sa recunoastem însa ca a fost seara rezultatelor previzibile în turul trei preliminar al Champions League. Învingatoare la scoruri linistitoare în tur, Juventus si Barcelona nu au avut de îndeplinit decât simple formalitati pentru a trece de adversare. Iar Panathinaikos, care a venit dupa o victorie în deplasare, nu a lasat loc de minuni.
Trei meciuri, trei victorii telefonate. Sperante, poate doar pentru cehii de la Sparta Praga. Dar cât de mari puteau fi ele de vreme ce grecii se impusesera în deplasare? Oricum, la fluierul final s-a dovedit ca optimistii au exagerat înaintea partidei si cu Patrick Berger în formatie nu se face primavara.

Nu le-a fost scris cehilor lui Vitezslav Lavicka sa intre în grupe si în acest an, desi la tragerea la sorti probabil s-au bucurat ca nu au cazut cu o echipa de talia Galatei. A fost însa de ajuns buturuga greaca pentru a-i rasturna. Si o abordare eminamente elena a returului: totul pentru un 0-0 calificant. Elevii lui Henk Ten Cate au interpretat corect partitura, desi oaspetii au fost apoape de deschiderea scorului în minutul 12, când Galinovic a scos golul ca si facut al lui Kusnir. 20 de minute mai târziu, grecii au ratat si ei o mare ocazie, capitanul Karagounis nimerind bara. Au mai fost ocazii de ambele parti, dar fie Galinovic a intervenit salvator, ca la lovitura libera executata de Patrick Berger, fie omologul sau ceh si-a aratat forma buna la sutul aceluiasi Karagounis. Grecia era în sarbatoare în momentul în care favoritii au reusit golul de palmares. Souza a înscris în ultimul minut de joc si a adus dubla victorie. Panathinaikos-Sparta Praga 1-0.

Grecii merg mai departe, pentru ca si în tur câstigasera cu 2-1 pe terenul cehilor.
Juventus le-a cedat un punct celor de la Artmedia Petrzalka, dar le-a rapit visul de a repeta aventura europeana din sezonul 2005-2006. Cu un confortabil 4-0 la Torino, italienii si-au permis un egal, 1-1, în Slovacia. Fanii din Bratislava probabil au sperat timp de 11 minute într-o minune, si asta pentru ca Fodrek a deschis scorul în minutul 14, cu o executie de maestru.

Avea însa sa egaleze Amauri. Iar celelalte 65 de minute parca nici nu au mai contat.
Barcelona a fost chiar mai generoasa. Wisla Cracovia se poate lauda nu doar ca a vazut extraterestrii, dar si ca i-a învins. Polonezii au câstigat cu 1-0, datorita golului înscris de Cleber în minutul 52. Dar în tur fusese 5-0 pentru spanioli. O victorie de consolare de partea gazdelor de marti seara, o calificare logica a spaniolilor.


Intră acum și în grupul de