Sondajul de la Spitalul Judetean arata ca asistentii au o mare problema de comunicare


Intră acum și în grupul de

Purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Tiberiu Bradatan, a informat miercuri, ca la încheierea intervievarii personalului sanitar- 300 de persoane, sub protectia anonimatului, în cadrul unui sondaj de opinie realizat de sociologi de la Asociatia Regionala de Educare a Adultilor – AREAS, s-a evidentiat faptul ca lipsa de comunicare este o adevarata problema. „La nivelul personalului s-au evidentiat câteva probleme. Cea mai mare este comunicarea la nivel profesional între membrii echipei de îngrijiri medicale, între acestia si medici, între membrii echipei de îngrijiri medicale si personalul auxiliar, între acestia si pacienti. Deci s-a constatat ca este o problema la nivelul asistentilor, a relationarii acestora cu restul”, a declarat dr. Bradatan.

Acesta a precizat ca, în urma rezultatelor sondajului, conducerea unitatii medicale sucevene a luat masura ca pâna la sfârsitul anului sa se realizeze cursuri de comunicare. Cursurile vor fi realizate de Fundatia pentru Sanatatea Familiei si a Comunitatii, Crucea Rosie Elvetiana si Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor din România- filiala Suceava. „Se doreste sa se puna la punct comunicarea dintre personalul medical la diferite nivele si între acestia si pacienti.  Primii implicati sunt asistentii, aici fiind deficienta de comunicare cea mai mare. S-a început deja cu asistentii de la Unitatea de Primire a Urgentelor si Pediatrie, urmeaza si restul, dupa care se va trece la medici si personalul auxiliar”, a spus purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, adaugând ca investitiile privind dotarile realizate în ultima perioada în cadrul unitatii coroborate cu modificarea conduitei personalului va duce la ridicarea nivelului institutiei medicale judetene.  

Cât priveste sondarea pacientilor Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Bradatan a precizat ca se întâmpina o reticenta a acestora. „Ne asteptam sa fie mai deschisi, dar ei vor sa fie cât mai discreti, refuzând completarea chestionarelor, desi li se spune ca nu trebuie sa spuna cum se numesc, ca raspund sub protectia anonimatului”, a spus dr. Bradatan. Acesta a mai mentionat ca se vor întâmpina greutati în intervievarea pacientilor de pe unele sectii, cum ar fi Neurologia- unde unii pacienti sunt imobilizati la pat, Pediatria- unde pacientii sunt copii, ATI- unde acestia sunt imobilizati, abia iesiti din operatii.

Conducerea spitalului judetean sucevean dorea ca acest sondaj sa evidentieze modul în care este perceputa institutia, cu bune si rele, pentru a se sti ce masuri trebuie luate pentru îmbunatatirea imaginii.                 


Intră acum și în grupul de