20 de obiective de investitii la Universitatea „Stefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Nu mai putin de 20 de obiective de investitii sunt demarate în prezent la Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava. Directorul general-economic al universitatii sucevene, Emil Nechifor, a precizat ca aceste investitii cumuleaza o suprafata de 5279 metri patrati, reprezentând sali de curs, laboratoare, sedii pentru catedre etc. Printre cele cu termen de finalizare în acest an se afla mansardarea si reabilitarea corpului H, care va avea spatii suplimentare de 300 mp, cu termen de finalizare de 3 luni si realizarea Cabanei de vânatoare de la Sipotel, unde îsi vor desfasura stagiile de practica studentii de la Silvicultura. Cabana va avea 16 camere cu câte doua locuri, sala de seminar, doua apartamente, bucatarie si sala de mese, termenul de finalizare fiind prevazut la 15 octombrie 2008.   

Dintre investitiile demarate, dar care nu vor fi încheiate în acest an, Emil Nechifor a mentionat Baza didactica de la Galanesti, Centrul de învatamânt de la Vatra Dornei, extinderea si modernizarea salii de sport, reabilitarea corpului A istoric al universitatii, sistematizarea pe verticala a campusului 1. Baza didactica de la Galanesti, unde au aparut “probleme legate de vicii de proiectare”,  este prevazuta cu camere de locuit, restaurant si 3 sali de conferinta, sperându-se ca problemele se vor remedia si ca proiectul va fi finalizat în luna aprilie a anului viitor.  Centrul de învatamânt de la Vatra Dornei va cuprinde 2 sali de seminar, 18 camere cu câte 2 locuri, doua apartamente, o micro-cantina, si va fi folosit de studentii de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport pentru practica de ski si lotul de handbal, si de studentii de la Inginerie Alimentara si de la Geografie, pentru practica în industria laptelui, respectiv cea de la Parcul National Calimani. Lucrarile de acolo au început în luna iulie, termenul fiind de 9 luni. Lucrarile privind sala de sport nu au demarat înca, deoarece Autoritatea de Sanatate Publica Suceava a respins proiectul, nefiind prinse suficiente vestiare, termenul de finalizare fiind de 5 luni. Sala va avea ca anexa o constructie metalica.  

Directorul economic al universitatii sucevene a mai precizat ca reabilitarea corpului istoric al institutiei va începe în acest an, fiind prevazut a se realiza pe parcursul a 2 ani, acelasi termen având si sistematizarea pe verticala a Campusului 1, care va consta în refacerea aleii pietonale si auto, a retelelor de utilitati. Acest proiect este în faza aprobarii studiului de fezabilitate, dar si a finantarii de catre MEdCT.

În ce priveste demararea investitiilor din cadrul Campusului 2, au fost organizate pâna acum 4 licitatii pentru PUZ si Studiul de prefezabilitate, nefiind selectat niciun proiectant. “S-a lansat o noua licitatie si s-au mai diminuat din conditiile de eligibilitate, ca sa aiba acces mai multa lume. Licitatia va avea loc peste 23 de zile. Celelalte 4 licitatii au fost respinse pentru ca nu avem experti tehnici la nivelul cerut de universitate”, a spus Emil Nechifor.  Acesta a mai precizat ca prin realizarea acestui al doilea campus, pe cele 30 de hectare primite de la Statiunea de Cercetari Agricole, se vor atinge standardele impuse în ce priveste spatiul alocat unui student. “Acum noi detinem 17488 mp, si ar trebui sa fie 4-6 mp pentru studentii de la facultatile care nu au practica si 8-12 metri pentru cei de la facultatile tehnice, care au nevoie de spatii pentru practica.  Iar noi avem un metru si ceva de student”, a concluzionat directorul economic. 


Intră acum și în grupul de