Tânăr fără permis, la volanul unei mașini fără ITP şi RCA, încătuşat de poliţişti la Ilişeşti, după ce a încercat să se sustragă controlului


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 19 ani, din comuna Ciprian Porumbescu, s-a ales cu o amendă de peste 4.600 de lei după ce s-a urcat la volanul unei mașini fără ITP şi RCA și fără a avea permis de conducere.

Poliția Județeană Suceava a informat că marți, 5 decembrie a.c., la ora 17.40, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava l-au depistat pe un tânăr de 19 ani, din comuna Ciprian Porumbescu, în timp ce conducea autoturismul pe DN17, pe raza localității Ilişeşti, având exercitarea dreptului de a conduce suspendată din 7 noiembrie a.c. pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

„După momentul opririi, şoferul a ieşit din maşină, încercând să fugă de la faţa locului, fiind imediat imobilizat şi încătuşat”, a arătat sursa citată.

Poliția Suceava a menționat că autoturismul în cauză nu avea ITP valabil, avea certificatul reţinut pentru numere neconforme cu standardul şi nici RCA valabil, fiind aplicate sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 4640 de lei, conform legislației.

De asemenea, s-a dispus reținerea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare, iar polițiștii au întocmit și un dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis sau cu dreptul de a conduce suspendat”.

 


Intră acum și în grupul de