Vizita presedintelui Basescu, motiv de disputa intre PD-L si PNL


Intră acum și în grupul de

Democrat-liberalii suceveni i-au criticat pe liberali, reprosându-le modul “josnic” în care acestia au reactionat, dupa ultima vizita efectuata de presedintele Traian Basescu în judet, în zonele afectate de inundatiile de la finele lunii iulie. Apostrofarea survine în urma declaratiilor facute de liberali, cum ca vizita lui Traian Basescu a fost una electorala, având ca scop nu sprijinirea sinistratilor, ci sprijinirea PD-L si a liderului judetean, Gheorghe Flutur, si ca în desele sale vizite la Suceava, seful statului nu a adus nici un leu sinistratilor.

În opinia secretarului general adjunct al organizatiei judetene a PD-L, Ioan Balan, presedintele Basescu a facut ceea ce trebuie sa faca un sef de stat responsabil, adica sa fie alaturi de oameni si sa impulsioneze autoritatile sa-si faca datoria, reactiile adversarilor politici de la PNL fiind considerate deplasate. “Faptul ca presedintele a venit de mai multe ori în zonele calamitate din judet arata ca nu îsi uita cetatenii la greu, ca îi pasa de oameni si de necazurile lor si ca se preocupa ca problemele sa fie rezolvate. Chiar oamenii i-au cerut de fiecare data sa revina si sa-i ajute sa depaseasca momentele grele prin care trec dupa inundatii. S-a vazut cât de greu se misca Guvernul în actiunea de reconstructie a zonelor calamitate. Abia acum s-au adus materiale de constructie în depozite, însa bani pentru transportul lor la familiile care au nevoie de ele pentru refacerea caselor nu a alocat. Noroc de Consiliul Judetean care a gasit fonduri pe care le-a directionat în zonele afectate”, a declarat Ioan Balan.  

Acesta le-a explicat liberalilor ca seful statului nu are în birou un seif cu bani din care sa împarta sinistratilor, banii aflându-se chiar la Guvernul liberal, care “greu se desparte de ei”. Potrivit lui Balan, guvernantii sunt cei care îsi fac de fapt campanie electorala si imagine pe spinarea sinistratilor, prin modul în care gestioneaza actiunea de reconstructie a zonelor afectate de inundatii. „Într-o Românie a secolului XXI, mi se pare aberant si jenant sa-ti faci campanie pe niste lucruri pe care Guvernul este obligat sa le faca. Vad acum mare tam tam cu niste microbuze scolare care au fost aduse în Suceava. E normal sa le aduca, pentru ca trebuie sa respecte niste cerinte ale Uniunii Europene, vis-a-vis de conditiile care trebuie oferite elevilor”, a spus Ioan Balan.  

Pe de alta parte, secretarul general adjunct al PD-L Suceava a subliniat ca neîntelegerile între Prefectura si Consiliul Judetean ar trebui sa dispara si ca efortul ar trebui sa fie unul comun, întrucât interesele celor doua institutii converg. Totodata, Ioan Balan a mai transmis liberalilor suceveni „sa-si vada de organizatia lor minuscula care se afla în disolutie” si sa aiba grija ca guvernul liberal sa faca ceva treaba, macar acum pe final de mandat, pentru a lasa o impresie buna la popor. 


Intră acum și în grupul de