Flutur a cerut, la Iași, unitate pentru autostrăzi în județele Moldovei: Haideți să nu ne mai duelăm cu carioca pe hartă și să fim pragmatici


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, la dezbaterea privind dezvoltarea infrastructurii rutiere din județele Moldovei că susține orice traseu de autostradă pentru această zonă și a făcut un apel la unitate a județelor Moldovei pentru realizarea unor asemenea investiții.

„Spun „Da” și eu și primarul Ion Lungu. Bucovina susține autostrada A 8 Iași-Tg. Mureș”, a spus Flutur în cadrul dezbaterii.

El a transmis și un mesaj de la Cernăuți unde a fost joi și a cerut, încă odată, în prezența miniștrilor de Externe român și ucrainean, coridorul IX care să legea Marea Baltică de Marea Neagră, Cernăuțiul de București, respectiv despre drumul expres despre care doar se vorbește și nu se face.

Flutur a explicat că pentru autostrada  A 8 în județul Suceava sunt șase ieșiri, trei drumuri naționale și trei drumuri județene.

„Anul acesta, cele trei drumuri județene le modernizăm până în această direcție. Noi ne-am pregătit”, a spus Flutur.

Răspunzând unei întrebări a unui reprezentat din Bacău, privind traseul de autostradă susținut de el, cel prin Neamț sau prin Oituz că susține orice investiție în autostrăzi în această regiune.

„Ca oameni ai Moldovei, orice construcție de autostradă o susțin. Haideți să nu ne mai duelăm cu carioca pentru că la nivelul acesta ne aflăm. Nu înțeleg de ce s-a vorbit zece ani despre autostrada care să lege Ardealul de Moldova prin Neamț și acum se duce spre Oituz. Să se facă și aia, dar tare mă tem să nu fie o diversiune să nu se facă niciuna. Asta este temerea mea”, a spus Flutur.

El a făcut un apel la unitatea zonei Moldovei.

„Cum arătăm noi Moldovei din stânga Prutului că cei din dreapta Prutului suntem în Uniunea Europeană și avem 2,5 la sută investiții în infrastructură în bugetul lui 2018? Asta trebuie să ne dea nouă de gândit”, a spus Flutur.

El a adăugat că îi pare rău că la această dezbatere nu este prezent premierul sau liderul partidului de guvernare și susține mai mult pragmatism în astfel de demersuri mai ales că de la Iași s-au lansat multe astfel de acțiuni fără rezultate concrete.

„Prea s-au lansat de la Iași multe manifeste și au rămas la nivel de simpozion”, a declarat Flutur amintind și de  Manifestul de combaterea sărăciei pe Moldova care a rămas la nivel de simpozion.

„Cred că e nevoie de mai mult pragmatism”, a spus Flutur care a subliniat că este nevoie de unitate și că și-a fi dorit ca toată administrația publică din județele Moldovei să fie prezentă la această dezabatere  și să își dea mâna cu cei din Ardeal pe astfel de obiective importante.

La acțiunea de la Iași au participat parlamentari, reprezentanți ai administrației publice locale, un secretat de stat de la Ministerul Transporturilor, dar și reprezentanți ai societății civile, iar în final s-a propus semnarea de toate partidele a unui Pact politic pentru infrastructura rutieră și a unui Memorandum semnat și de societatea civilă și mediul de afaceri.(T.B.)


Intră acum și în grupul de