Cea mai mare realizare în domeniul investiţiilor la Muzeul Bucovinei: Finalizarea lucrărilor la clădirea Laboratorului zonal de Restaurare Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul Muzeului Bucovinei din Suceava, Emil Constantin Ursu, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că printre cele mai mari realizări ale instituţiei din 2017 în domeniul investiţiilor se numără finalizarea lucrărilor de restaurare a clădirii Laboratorului zonal de Restaurare, situată pe strada Dragoş Vodă din municipiul Suceava.

Ursu a spus că lucrările de restaurare a clădirii Laboratorului zonal de Restaurare din cadrul Muzeului Bucovinei au fost recepţionate la sfârşitul anului trecut, urmând ca în cursul anului 2018 să se realizeze în primul rând dotarea cu mobilier tehnologic şi cu aparatură de specialitate.

El a mai spus că tot în 2017 au fost finalizate lucrările de construcţie la Şcoala Securiceni din Muzeul Satului Bucovinean şi au fost realizate achiziţii de aparatură.

Totodată, directorul Muzeului Bucovinei a subliniat că anul 2017 a reprezentat anul “restartării activităţilor de educaţie muzeală”, în condiţiile se doreşte ca muzeul să se implice în viaţa comunităţii şi să devină o parte a comunităţii.

Ursu a precizat că intensificarea activităţilor de educaţie muzeală a avut ca efect şi creşterea numărului de vizitatori.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de