Numărul donatorilor de sânge din județul Suceava a crescut aproape la 8000 anul trecut în urma campaniilor mobile de recoltare de sânge și apelurilor pentru donare de sânge


Intră acum și în grupul de

Numărul donatorilor de sânge din judeţul Suceava a crescut în 2017 faţă de anul precedent atât datorită campaniilor mobile de recoltare de sânge, cât şi a apelurilor către populaţie pentru donare de sânge.

Directorul Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine Suceava, medicul Maria Pilat, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că în anul 2017 au donat sânge 7802 persoane cu peste 300 mai multe faţă de 2016, când s-au înregistrat aproximativ 7500 de donatori.

Medicul sucevean a explicat că această creştere a numărului de donatori se datorează atât campaniilor mobile de recoltare de sânge, cât şi a apelurilor către populaţie pentru donare de sânge.

Pilat a precizat că cei mai mulţi donatori de sânge, 851, s-au înregistrat în luna octombrie 2017, dar şi în luna martie, când au donat sânge 674 de persoane.

Ea a spus că în perioada următoare urmează să fie stabilită data campaniilor mobile de recoltare de sânge, în special în zonele Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, zone ce reprezintă “un rezervor bun” în privinţa donatorilor de sânge, acţiunile fiind organizate cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor care doresc să doneze sânge, astfel încât acestea să nu se mai deplaseze la Suceava pentru donare.

Directorul Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine Suceava a apreciat participarea la donare de sânge a elevilor Şcolii de Jandarmi Fălticeni, a celor de la Şcolile Postliceale Sanitare, a liceenilor şi studenţilor, dar şi a personalului unor instituţii precum ISU, IJJ şi IPJ Suceava în urma apelurile către populaţie la donare de sânge, lansate în cursul anului trecut.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de