Proiectele bonus anunțate de Ion Lungu pe cartiere: modernizarea a cinci străzi în Obcini, Ițcani și Burdujeni-sat, locuri de parcare în Zamca, reabilitarea unui loc de joacă în Burdujeni și mansardarea Școlii nr.8


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a încheiat consultările pe cartiere privind bugetul municipiului pentru anul 2018 arătând că în urma acestor discuții au fost stabilite și proiectele care vor fi realizate în fiecare cartier la cererea locuitorilor.

Ion Lungu a spus că au fost discuții bune și că a participat destul de multă lume.

„Au fost discuții utile pentru cetățeni și pentru municipalitate și pentru mine deopotrivă”, a spus primarul.

El a arătat că s-a decis și cum vor fi alocate câte 500.000 de lei pentru proiecte pe fiecare cartier solicitate de locuitori.

Astfel, în cartierul Obcini, cei 500.000 de lei merg la str. Viitorului, o stradă care face legătura între strada Slătioarei și Victoriei, în timp ce în cartierul Zamca se vor face locuri de parcare.

„Au cerut oamenii sute de locuri de parcare. Vom face parcări de acești 500.000 de lei”, a menționat Lungu.

În cartierul George Enescu se va finanța proiectul de mansardare a clădirii Școlii nr. 8.

„Așa au votat oamenii că sunt foarte mulți copii și suma merge să demarăm lucrările de mansardare”, a explicat primarul.

El a mai declarat că în zona centrală se vor amenaja parcarea și parcul MPO în timp ce în Burdujeni  va fi reabilitat cel mai mare loc de joacă din cartier, unde se va monta covor elastic, aparate de fitness și va fi împrejmuit cu gard.

În Burdujeni-sat și Ițcani vor fi modernizate străzi, respectiv Crângului, Ștefan Luchian, Barbu Ștefănescu Delavrancea și strada Micșunelelor.

„Au fost dezbateri interesante și ne-au ajutat să creionăm bugetul și să ascultăm doleanțele oamenilor”, a declarat Ion Lungu.

El a mai anunțat consultări, miercuri, cu directorii de școli, iar joi, cu ușile închise cu consilierii locali și că își dorește ca în 25 ianuarie să fie aprobat bugetul local.

Potrivit primarului, bugetul total al municipiului este de 303,409 milioane de lei, reprezentânt 71, 97 la sută din bugetul anului 2017, cu mențiunea că cheltuielile cu salariile la școli nu mai vin prin primării, ci direct la școli.

Din buget, secțiunea de funcționare este de 221 de milioane de lei, reprezentând 73 la sută, iar secțiunea de dezvoltare, 82 de milioane de lei, reprezentând 27 la sută.

„E un an destul de greu. Eu spun că e o sumă importantă la secțiunea de dezvoltare”, a menționat primarul.

În ceea ce privește infrastructura școlară, suma alocată în acest an este de 3 milioane de euro, din care un milion de euro sunt datorii de anul trecut.

 


Intră acum și în grupul de