Patronul de la „Casa de Piatra”, pazit de politisti


Intră acum și în grupul de

Patronul pensiunii „Casa de Piatra”, situata la iesirea din Suceava spre Vatra Dornei, acuzat ca a platit un tânar din Brosteni sa incendieze pensiunea „Dolce Vita” si casa proprietarului acesteia, este pazit de politisti la Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.
Dupa o luna de cercetari, politistii au ajuns la concluzia ca incendiul de la pensiunea „Dolce Vita” a fost unul intentionat. Potrivit IPJ Suceava, cercetarile cu privire la incendiile care au izbucnit în 28/29.07.2008 la locuinta lui B. Gheorghe din comuna Scheia si respectiv în noaptea de 29/30.07.2008, la pensiunea „Dolce Vita”, situata în comuna Scheia, a carui administrator este, au concluzionat ca ambele incendii au cauze accidentale, determinate de un scurtcircuit la instalatia electrica a locuintei, respectiv de neglijenta în realizarea unor lucrari de reabilitare la motel. Totusi, cercetarile au fost continuate.

Politistii spun ca au existat de la bun început elementele de suspiciune, astfel ca lucratorii Serviciului de Investigatii Criminale s-au sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infractiunilor de distrugere, desfasurând o serie de activitati informativ-investigative, de cercetare si criminalistice, finalizate printr-o perchezitie la societatea comerciala administrata de P. Ioan, de 41 ani din municipiul Suceava, considerat suspect, fiind identificate si ridicate o serie de mijloace materiale de proba, un pistol cu aer comprimat detinut ilegal si instituit sechestrul asigurator asupra unor sume de bani.
Astfel, s-a stabilit ca în baza unei întelegeri prealabile între P. Ioan si M. Petrica, de 26 ani din orasul Brosteni, ultimul a incendiat cele doua imobile, inclusiv prin folosirea unor substante inflamabile, primind drept recompensa sume de bani în mod repetat.
În urma probatoriului administrat, P. Ioan a fost retinut pe baza de ordonanta pentru 24 ore, pentru comiterea infractiunii de instigare la distrugere, M. Petrica fiind arestat preventiv anterior pentru comiterea unor infractiuni de furt.

Politistii au continuat joi cercetarile referitor la P. IOAN, retinut la 09.09.2008 pentru savârsirea infractiunii de instigare la distrugere. Pe data de 10.09.2008, avocatii lui P. IOAN au recuzat completul instantei de judecata constituit în vederea emiterii mandatului de arestare preventiva, acesta fiind pus în libertate la ora 15.30. Acesta, dupa ce a iesit din Palatul Justitiei, s-a dus direct la Spitalul Judetean, unde a fost internat în sectia de cardiologie cu diagnosticul de „anghina pectorala”.
În aceeasi zi s-a constituit un nou complet de judecata, care a analizat cererea de recuzare, considerând-o neîntemeiata, iar joi, aceeasi instanta a emis inculpatului mandat de arestare preventiva pe o durata de 29 zile în lipsa, pentru savârsirea infractiunii de instigare la distrugere.

Datorita investigatiilor medicale incomplete, medicul legist nu s-a putut pronunta daca afectiunile suferite sunt compatibile cu regimul de detentie, P. Ioan ramânând internat în spital. Politistii suceveni spun ca pâna la clarificarea situatiei medicale a lui P. Ioan, asupra acestuia s-au instituit masuri de paza permanenta, urmând ca mandatul de arestare preventiva sa fie pus în executare, imediat dupa ce se va stabili cu certitudine daca starea de sanatate a inculpatului va permite acest lucru.


Intră acum și în grupul de