Pompierii – la zi aniversara


Intră acum și în grupul de

Ziua Pompierilor din România, aniversata la 13 septembrie, ne ofera ocazia de a rememora un stralucit episod din istoria nationala – lupta purtata pe Dealul Spirii, cu 160 de ani în urma, de Compania de Pompieri din Bucuresti, condusa de capitanul Pavel Zaganescu, împotriva invadatorului otoman venit sa înfrânga prin forta armelor miscarea revolutionara de la 1848.
În vremurile care au urmat, pompierii au participat activ, ca aparatori ai vietii semenilor si bunurilor acestora, remarcându-se prin spirit de sacrificiu si profesionalism si cu ocazia altor evenimente din istoria României – operatiunile militare din timpul Razboiului de Independenta, confruntarile armate în perioada celor doua razboaie mondiale implicându-se, ori de câte ori a fost cazul, împotriva efectelor distrugatoare ale incendiilor, calamitatilor naturale si altor situatii de risc.

Pompierii militari îsi continua si astazi, cu acelasi atasament, misiunea de aparare a cetatenilor. Obiectivul fundamental al Inspectoratului  pentru Situatii de Urgenta „BUCOVINA” este axat pe cresterea performantelor, prin realizarea masurilor de prevenire si eficientizare continua a actiunilor de interventie în situatii de urgenta.
Inspectoratul judetean  si unitatile subordonate, au devenit, ca urmare a actiunilor concentrate ale institutiilor fundamentale ale statului si a eforturilor proprii, structuri profesioniste, capabile sa îndeplineasca la parametri de calitate atributiile de aparare a vietii, bunurilor si mediului împotriva incendiilor si altor dezastre.
Realizarea  obiectivelor prevazute pentru viitor de  catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „BUCOVINA”  si structurile din subordine va fi posibila cu efortul personalului propriu, prin implicare deosebita, zi de zi, prin disciplina, pasiune si devotament – calitati pe care pompierii le-au dovedit de-a lungul numeroaselor si dificilelor lor misiuni (incendii, inundatii, asanari pirotehnice, salvari persoane, etc.).
Sarbatorirea Zilei Pompierilor din România la împlinirea a 160 de ani de la memorabilul eveniment din Dealul Spirii ofera prilejul conducerii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” de a-si exprima convingerea ca pompierii suceveni, cinstind prin fapte vrednice memoria înaintasilor, sunt la înaltimea nobilelor meniri ce le revin.
„Cu ocazia acestui emotionant moment aniversar, transmit tuturor pompierilor suceveni – militari si civili  – sincere felicitari pentru stradania muncii lor, multa sanatate, fericire si noroc.
Urez cetatenilor judetului Suceava multa liniste, sanatate, sa fie feriti de incendii, inundatii sau necazuri”, transmite seful ISU „Bucovina” Suceava, colonelul Lucel Lulciuc.


Intră acum și în grupul de