Fotbal : Zenga si Dica, invinsi pe “Giuseppe Meazza”


Intră acum și în grupul de

Nebunie! Acesta este cuvântul care caracterizeaza cel mai bine disputa de pe “Giuseppe Meazza” dintre Inter si Catania. Începuta cu scurt moment de recunostinta fata de Walter Zenga, partida din etapa a doua din Serie A, a avut de toate: goluri spectaculoase, ratari incredibile, nervi, eliminari, probleme de arbitraj. A învins trupa lui Mourinho, pentru care a debutat cu gol, Ricardo Quaresma.

Prietenia dintre Zenga si interisti s-a încheiat în momentul debutului meciului. Inter a început tare, Maxwell având prima sansa pentru “nerazzurri”. Ibrahimovici trece si el pe lânga gol, în timp ce Catania are singura sansa importanta la lovitura libera a lui Mascara. Pustiul Balotelli are doua sanse imense de a marca, dupa doua pase excelente primite de la Ibrahimovici si Quaresma. Dar în plina dominare a gazdelor, elevii lui Zenga înscriu prin Plasmati, în minutul 42. Campioana Italiei nu resimte socul, ba mai mult, dupa numai un minut, Quaresma marcheaza la prima partida pentru noua sa echipa. Si cum o putea face altfel, daca nu prin executia care l-a facut celebru? Sut cu exteriorul. Nu avea sa fie ultimul eveniment al primei parti, Muntari gasind de cuviinta sa-si loveasca un adversar, primind astfel cartonasul rosu. Egal la pauza si om în minus pentru Inter. Partea secunda se anunta incendiara.

Autogolul discutabil al lui Terlizzi din minutul 48 avea sa întinda la maxim nervii jucatorilor lui Zenga. Reluarile nu arata foarte clar daca mingea trimisa de fundasul Cataniei a depasit linia portii, însa arbitrii au acordat gol pentru Inter. Desi cu om în plus, oaspetii nu au avut puterea de a domina, mai mult decât atât, în ultimele minute Ibrahimovici fiind blocat în doua rânduri miraculos de Bizzari.

Fostul stelist Nicolae Dica a intrat pe teren în minutul 62, înlocuindu-l pe Martinez, însa evolutia sa a fost stearsa, românul nereusind sa iasa în evidenta cu ceva.  


Intră acum și în grupul de