Fotbal : Marius Lacatus: „A venit momentul sa speram”


Intră acum și în grupul de

Asa cum obisnuieste, Marius Lacatus nu a facut spectacol la conferinta de presa de dinaintea partidei cu Bayern Munchen, nelansându-se în declaratii pompoase sau în cuvinte mari si gratuite, dar punând punctul pe i si apelând, indirect, la ambitia si la motivatia elevilor sai.
Pe scurt, mesajul tehnicianului stelist este urmatorul: nemtii sunt puternici, dar îi putem învinge prin sacrificiu si daruire. Pentru ca, dupa cum spune chiar “Fiara”, a venit momentul sa speram.
„Ne asteapta un meci greu, întâlnim o echipa puternica, nu trebuie sa mai reamintesc. Daca efortul echipei e unul la fel de mare ca la meciurile cu Galatasaray, putem spera la un rezultat bun. Speram sa începem cu dreptul, poate a venit momentul sa speram ca putem ajunge în primavara europeana în Liga Campionilor”, a spus Lacatus în cadrul conferintei de presa de marti dupa-amiaza.

Fostul mare jucator al ros-albastrilor a afirmat ca Steaua are un lot valoros si nu se poate plânge din cauza indisponibilor: „Nu m-am plâns niciodata ca avem indisponibili, nici n-o fac, avem lot valoros. Când vom apela la un jucator, poate face fata cu brio la acest nivel european. Poate fi un avantaj ca debutam acasa, venim dupa o perioada buna ca rezultate si joc. Depinde numai si numai de noi, de forma noastra, de colectiv, de efort, de respectarea sarcinilor de joc. E bine ca începem si terminam acasa”.
Lacatus sustine ca Bayern Munchen practica un joc ofensiv, fascinant, îmbinând doua stiluri complet diferite, cel pragmatic si cel spectaculos: „La ora actuala, Bayern îmbina stilul german cu stilul sud-american. Au jucatori cu tehnica foarte buna, care pot scoate usor adversarii din joc, dar au si jucatori de gabarit, care sa se impuna în duelurile unu la unu. Usor nu va fi, dar au si ei slabiciunile lor si sper sa profitam de ele. Ma bazez pe jucatorii mei si cred ca vom pune foarte mari probleme jucatorilor de la Bayern, chiar daca au valoare ridicata”.

“Fiara” nu se teme însa deloc de nemti, constient ca, fara frica, se poate face orice. Chiar si câstigarea unei Cupe a Campionilor, cum s-a întâmplat în 1986. „Steaua nu se teme de nimic, respecta pe toata lumea. Nu avem de ce sa ne temem. Periculosi sunt toti de la Bayern când au mingea în faza ofensiva”, a conchis Marius Lacatus.
Partida Steaua Bucuresti – Bayern Munchen, din Grupa F a Ligii Campionilor, va avea loc miercuri, în Ghencea. Meciul va începe la ora 21.45 si va fi transmis pe Pro TV.


Intră acum și în grupul de