Primarul Ion Lungu, în glumă, după votul consilierilor județeni PSD: Au vrut să mă evacueze din Primărie, dar au calculat greșit. Biroul primarul este la etajul al doilea care e al Primăriei. Am vorbit cu senatorul Ioan Stan și situația se va reglementa


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că situația privind folosirea în întregime a actualei clăduri în care funcționează Primăria Municipiului Suceava va fi soluționată și consideră că votul dat de consilierii PSD în ședința CJ Suceava a fost după „un calcul greșit” pentru că biroul primarului este la etajul al doilea care este în proprietatea Primăriei Suceava.

Consiliul Județean Suceava a dezbătut, miercuri, un proiect de hotărâre privind prelungirea dării în folosință Consiliului Local Suceava, pe o perioadă de 15 ani, a unei părți din clădirea în care funcționează Primăria, respectiv etajele 3,4 și 5, dar și a scării de acces în clădirea C1, subsol, parter și cinci etaje, parte ce este în proprietatea publică a județului Suceava.

În timpul dezbaterilor, liderul grupului PSD din CJ Suceava, Mihai Grozavu, a arătat că prelungirea cu 15 ani a contractului este pe o durată prea mare și că nu vrea să riște ca autoritatea județeană să nu primească în schimb alte spații, dar președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, i-a dat asigurări că situația patrimonială se va reglementa.

Cu toate acestea, în urma votului, proiectul de hotărâre a fost respins, fiind votat de 21 de consilieri județeni în condițiile în care era nevoie de o majoritate calificată de două treimi, iar șapte consilieri PSD au votat împotrivă și șase s-au abținut.

În această situație, Primăria Suceava riscă să rămână fără etajele 3,4 și 5 din actualul sediu și nici nu poate depune proiectul cu finanțare europeană pentru eficientizarea energetică a clădirii în valoare de 1,2 milioane de euro.

După vot președintele CJ Suceava a spus că se pune în pericol proiectul cu finanțare europeană și a atenționat consilierii PSD că nu este normal ca, prin vot, să fie încurcată funcționarea unor instituții publice pentru că există riscul ca, la reciprocitate, și CJ Suceava să întâmpine greutăți inutile.

La finalul ședinței, liderul grupului PSD, Mihai Grozavu, a spus că în prima ședință a CJ Suceava va fi soluționată această problemă.

„Avem timp să o fundamentăm mai bine”, a spus Grozavu care a menționat că va fi corectată decizia.

„O corectăm fără discuție, fără a afecta proiectul de la (ADRNE n.r.) Piatra Neamț”, a spus Grozavu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că a discutat cu președintele PSD, senatorul Ioan Stan, care i-a dat asigurări că situația se va reglementa.

„Ca să glumim, a fost un calcul greșit al celor de la PSD. Eu am biroul la etajul doi care e al Primăriei. Au făcut un calcul greșit”, a spus Lungu.

El a menționat că președintele PSD Suceava i-a dat asigurări că la următoarea ședință se va corecta actuala situație.

„Avem o posibilitate să facem reglementarea patrimonială”, a spus Lungu.

Primarul consideră că acest vot a fost în urma unui calcul greșit „al unor strategi ai PSD” care au vrut să-l pedepsească pe primar.

„Biroul în care stau eu e la etajul doi, e proprietatea Primăriei. (…)Au vrut să-l pedepsească pe primarul Ion Lungu. Au vrut să mă evacueze, dar nu au avut nicio șansă”, a mai spus primarul.

Contractul respectiv a fost încheiat în urmă cu 15 ani și expiră în 18 martie.

Sediul în care funcționează Primăria Suceava a fost al Băncii Agricole, iar clădirea a fost preluată de stat și transferată autorităților locale sucevene, respectiv Primăriei și Consiliului Județean Suceava, în părți aproximativ egale.

În anul 2003, Consiliul Județean Suceava a semnat cu Primăria Suceava un contract de cedare gratuită a spațiilor pe care le deține în această clădire, iar în ultimii ani au fost purtate discuții între cele două instituții privind reglementarea patrimonială, Consiliul Județean urmând să predea spațiile Primăriei care să ofere în schimb un alt spațiu.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de